Як правильно вибирати мотозапчастини?

Як правильно вибирати мотозапчастини?

19.03.21 22:41 0 740

Працездатність скутера або мотоцикла залежить не тільки від терміну та умов експлуатації, але і від вибору якісних запчастин. Тому ніколи не треба скупитися на придбання деталей для даної категорії особистого транспорту та купувати запчастини на стихійних ринках. Краще купувати ці деталі в перевіреному місці, наприклад, в інтернет-магазині automotozip.com.ua.

Що необхідно врахувати при виборі мотозапчастин?

Перш ніж попрямувати за покупкою деталей, необхідно з'ясувати, який магазин працює безпосередньо з виробником мотозапчастин.

Здійснюючи покупку гуми, необхідно пам'ятати, що для кожної моделі мотоцикла або скутера існують окремі види шин, спеціально розраховані на підставі технічних даних тієї чи іншої категорії транспорту. Ці ж умови слід дотримуватися при виборі колісних дисків.

Від об'єму двигуна, його потужності та передавальної сили на колесо, а також від маси скутера або мотоцикла в навантаженому стані, залежить вибір ланцюга й колісної передньої вилки. Треба пам'ятати, що при м'якій вилці буде відчуватися розгойдування, а при жорсткій утворюється дискомфорт під час руху.

До деталей, що відповідають за безпеку руху, відносяться амортизатори, які також необхідно підбирати відповідно моделі мототехніки.

Поради щодо вибору мотозапчастин для електроустаткування

При неправильно підібраних мотозапчастинах для електроустаткування може виникнути коротке замикання в системі, в результаті чого вийдуть з ладу стартер і генератор, перегорять лампочки. Тому потрібно чітко стежити за тим, щоб збігалися технічні параметри моделі транспорту з моделлю таких придбаних запасних деталей, як:

  • реле поворотів;
  • стартера;
  • реле зарядки.

Коли мова йде про покупку нового акумулятора, необхідно звертати увагу на його габарити та на країну виробника. Перший показник потрібен для правильної установки запчастини в обмежений простір рухової системи скутера або мотоцикла, а другий параметр допоможе порівняти кліматичні умови місця, де акумулятор був виготовлений з природними характеристиками географічного району його подальшої експлуатації.

Переваги оригінальних мотозапчастин

У кожної запчастини існують свої розміри та особливості. Вибираючи колісні підшипники, наприклад, можна переплутати задні деталі з передніми, оскільки вони досить схожі, а внутрішні та зовнішні розміри у них однакові, але при цьому навантаження ці елементи кріплення несуть різне. Тому при покупці підшипників необхідно уточнювати їх призначення та купувати тільки оригінальні деталі.

Того ж слід дотримуватися й при виборі троса зчеплення, троса газу, перемикача передач і гальмівних деталей. Наприклад, якщо встановити неоригінальний трос, то можна втратити керування скутером або мотоциклом відразу після екстреного гальмування.

Глушник також повинен повністю відповідати встановленим виробником показником обсягу двигуна. Коли на мопед з об'ємом двигуна в 1 літр встановлюється глушник з нормою заповнення движка в 0,6 літра, потужність техніки різко зменшується, а витрата споживання палива відповідно збільшується.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 106)
Наступна новина: Чому просо — це ...

КОМЕНТАРІ