Ковролін в інтер'єрі: що потрібно знати?

Ковролін в інтер'єрі: що потрібно знати?

19.03.21 23:34 0 910

Ковролін запрошує пройтися босими ногами, зігріває інтер'єр візуально та буквально, добре поглинає шум, а також робить будь-яку кімнату затишнішою. Але у когось він викликає асоціації з підлогою в офісі. А хтось і зовсім відносить таке покриття до розряду пилозбірників. Розповімо про плюси ковроліну в інтер'єрі. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину ratio.ua, в якому безпосередньо можна придбати ковролін за доступною ціною.

Ковролін: візуальні та практичні плюси

Килимове покриття — не найпопулярніше рішення в українських інтер'єрах. Ковроліну вітчизняний покупець віддає перевагу більш практичним з його точки зору покриття: ті, що кладуться «на століття» і не вимагають особливого підходу в прибиранні. Водночас в західних інтер'єрах преміального сегмента ковролін — поширене явище, тому що цього рішення є чимало плюсів:

  • У ковроліну немає стильових протипоказань. Довжину ворсу, матеріал, колір і малюнок можна підібрати під будь-який інтер'єр: від Еко до бароко.
  • Якщо ви зупинилися на натуральній колірній гамі в нейтральних світлих відтінках, інтер'єр може «занудьгувати». Запобігти цьому можна, додавши фактурності, з чим відмінно впораються підлогові килимові покриття в натуральних кольорах.
  • Не варто думати, що ковролін в інтер'єрі виключає килим. Популярне рішення в американських інтер'єрах — ефект «листкового пирога», коли килим кладеться поверх ковроліну.
  • Ковролін добре поглинає шум і володіє відмінними термоізоляційними властивостями, завдяки чому приживається в приміщеннях, де потрібна додаткова звукоізоляція і тепла підлога: в спальнях і дитячих кімнатах. По такому покриттю приємно ходити без капців, ковролін добре утримує тепло в кімнаті.
  • Якщо потрібно швидко закрити стару підлогу без істотних витрат, з завданням впорається ковролін. Його можна покласти та на голу стяжку і на інше покриття. Він максимально простий в укладанні, тому користується такою популярність в офісних приміщеннях.

Різновиди підлогових килимових покриттів:

  1. Натуральний ковролін, в складі якого превалює шерсть, відрізняється підвищеною пружністю, вологонепроникністю й екологічністю. Але «живе» він менше, ніж синтетичний, а коштує дорожче.
  2. Синтетичне килимове покриття — довгожитель з гідною зносостійкістю, який відрізняється більшою стійкістю до бруду, ніж вовняний аналог.
  3. Одна із самих практичних версій ворсистого покриття — килимова плитка. Вона не обмежує доступ до проводів і комунікацій. Фрагменти такого покриття легко замінити в місцях зносу. При цьому укласти плитку можна так, що шви будуть практично непомітні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 115)
Попередня новина: Чому просо — це ...
Наступна новина: Україна – це невід’ємна ...

КОМЕНТАРІ