У Запоріжжі облрада відсторонила від виконання службових обов’язків головлікаря інфекційної лікарні

У Запоріжжі облрада відсторонила від виконання службових обов’язків головлікаря інфекційної лікарні

20.03.21 12:07 0 483
Депутати Запорізької обласної ради 18 березня ухвалили рішення про відсторонення від виконання службових повноважень Володимира Шинкаренка, керівника Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні, де внаслідок надзвичайної ситуації у лютому загинули четверо людей. За це проголосували 45 з 64 присутніх на сесії депутатів облради.

Також депутати ухвалили рішення провести службове розслідування щодо надзвичайної ситуації у лікарні. Воно триватиме впродовж двох місяців.

«Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей. Згідно з інформацією Запорізької обласної прокуратури, у ході досудового розслідування, оглядів місця події, обшуків встановлені факти порушень у діяльності підприємства вимог законодавства України про пожежну безпеку та на об'єкті з підвищеною небезпекою. Слідством відпрацьовується ряд версій виникнення загоряння, зокрема використання медичного обладнання без наявності відповідних дозволів, з порушенням встановлених правил, що призвело до витоку кисню через систему штучної вентиляції легень з подальшим його критичним накопиченням у приміщенні палати та вибухом з виникненням пожежі», – йдеться у рішенні Запорізької обласної ради.

Під час сесії Володимир Шинкаренко звернувся до депутатів і заявив, що співпрацює з правоохоронцями з усіх питань.

«Рік тому також провокувалася ситуація по заміні керівника в нашій лікарні. Аргумент був такий, що недостатньо готові до зустрічі з «ковідом». Цікаво, хто в світі був до нього готовий. Тоді переміг здоровий глузд. Тоді депутати обласної ради та обласна державна адміністрація консолідувалися у боротьбі з «ковідом». Завдяки прийнятим рішенням колектив самовіданно лікував хворих на «ковід». А за цей час в лікарні проліковано 1286 людей. У нас дійсно сталася біда, йдуть експертизи, розслідування. У правоохоронців питань до мене немає. Ми співпрацюємо з першого дня. Ми всі зацікавлені, щоб біда не повторилася», – заявив під час сесії облради Шинкаренко.

Раніше голова Запорізької ОДА Олександр Старух публічно звернувся до керівництва та депутатів облради з вимогою відсторонити від виконання посадових обов'язків директора лікарні Володимира Шинкаренка на час розслідування за-для забезпечення його максимальної об'єктивності.

Читайте також: У Запоріжжі попрощалися з загиблою під час пожежі в інфекційній лікарні лікаркою

3 лютого у Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа, внаслідок якої загинули троє пацієнток та лікар-анестезіолог. У рамках розслідування, початого за статтею про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, допитані п'ятеро людей. Правоохоронці затримали відповідального за протипожежну безпеку у лікарні.

Про причини займання наразі не повідомляють, тривають слідчі дії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Чернівцях сталася пожежа в лікарні, одна людина загинула й одна потерпіла

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ