Рожкова про справу держзради і «Приватбанку»: НБУ веде внутрішні розслідування щодо співпраці з Kroll

Рожкова про справу держзради і «Приватбанку»: НБУ веде внутрішні розслідування щодо співпраці з Kroll

20.03.21 10:37 0 355
Перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що їй не надходили звинувачення від правоохоронних органів, про які стало відомо виданню KyivPost.

Утім, Рожкова знає, що в Національному банку триває внутрішнє розслідування щодо співпраці з агенством Кroll Inc. та юридичними радниками в рамках дослідження умов, за яких відбулась націоналізація «Приватбанку» у 2016 році. Метою цієї співпраці, наголошує перший заступник НБУ, «був і є захист інтересів держави».

«Нагадаю, саме Національний банк та агентство Kroll зіграли основну роль, щоб виявити у Приватбанку шахрайські схеми та винних у їх реалізації. Результати розслідування Kroll, яке вони зробили за замовленням НБУ у 2018 році, вражають: шахрайство в банку розпочалося десятки років тому, а з банку за цей час було виведено понад 5,5 млрд доларів», – написала Рожкова на фейсбуці.

Вона додала, що розслідування щодо співпраці з Кroll Inc. завдають потужного удару по репутації та іміджу України на міжнародній арені. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: НБУ прокоментував ймовірне розслідування щодо Рожкової через націоналізацію «Приватбанку»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ