Сенат США затвердив нового директора ЦРУ

Сенат США затвердив нового директора ЦРУ

20.03.21 11:52 0 491
Сенат США затвердив Вільяма Бернса на посаді директора Центрального розвідувального управління.

Комітет розвідки Сенату США одноголосно підтримав кандидатуру Бернса раніше цього місяця. Швидкому призначенню завадив сенатор-республіканець із Техасу Тед Круз. Він блокував розгляд кандидата на посаду директора ЦРУ, щоб вплинути на адміністрацію президента США Джо Байдена і посилити тиск через російський газопровід «Північний потік-2».

18 березня Круз привітав заяву державного секретаря Ентоні Блінкена, що США підтверджують двопалатні, двопартійні та урядові зобов'язання зупинити «путніський трубопровід «Північний потік-2».

Після цього він розблокував швидке призначення Бернса та Браяна Маккеона – кандидата на посаду заступника міністра менеджменту та бюджету США.

* Бернс є колишнім послом США в Москві, дипломатом із 33-річним стажем.

* Будівництво «Північного потоку-2» розпочалося в 2018 році. США і багато країн Євросоюзу вважають, що запуск газопроводу посилить залежність ЄС від Росії і дозволить Москві чинити більший тиск на Україну, економіка якої значною мірою залежить від російського транзиту. Кремль заявляє, що проєкт є суто економічним, а не політичним. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США обіцяють посилити підтримку України. По яких напрямках?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ