На Рівненщині за тиждень вилучили підакцизних товарів на понад 1,2 млн гривень

На Рівненщині за тиждень вилучили підакцизних товарів на понад 1,2 млн гривень

20.03.21 12:22 0 570
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури за минулий тиждень слідчі ГУ ДФС у Рівненській області виявили та вилучили понад 22 тисячі пачок контрафактних цигарок та майже 600 літрів сурогатного алкоголю.

Зокрема, 11 березня поблизу села Бережниця, нині вже Сарненського району, в багажному відділенні автомобіля Citroen Jumpy виявлено 6 картонних коробок, у кожній з яких 500 пачок цигарок виробництва Республіки Білорусь та два поліетиленових пакети з тисячею пачок цигарок теж виробництва Республіки Білорусь з марками акцизного податку вказаної країни. Водій, житель Дубровиці, жодних документів на вантаж не надав.

А вже 16 березня у Рівному, в ході огляду одного з торгових павільйонів на ринку «Дикий», виявлено картонні коробки, в яких було понад 18 тисяч пачок цигарок та ПЕТ-пляшки різної місткості з запахом алкоголю, загальним об'ємом майже 600 літрів. Товарно-супровідних документів, накладних або сертифікатів якості на цей товар підприємець не надав.

Загальна орієнтовна вартість вилучених підакцизних товарів – понад 1,2 млн гривень.

В обох випадках розпочате досудове розслідування за фактами незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та безпосередньо збуту підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).

Рішенням суду на вилучене майно накладено арешт. Цигарки та алкоголь відправили на експертизи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Запоріжжі облрада ...
Наступна новина: СБУ звітує про викриття ...

КОМЕНТАРІ