У Рівненській області у Сарнах під час обшуків вилучили понад 240 кг бурштину на 2,5 мільйони гривень

У Рівненській області у Сарнах під час обшуків вилучили понад 240 кг бурштину на 2,5 мільйони гривень

20.03.21 09:42 0 362
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, спільно з оперативними працівниками Управління СБ України в Рівненській області та слідчими СУ ГУНП в Рівненській області, в межах кримінального провадження за фактом незаконного збуту, придбання, зберігання, передачі, перевезення та переробки бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненого у значних розмірах (ч. 2 ст. 240-1 КК України), 18 березня 2021 року проведено ряд санкціонованих обшуків у місті Сарни. Зокрема, у домоволодінні за адресою проживання фігурантів провадження, а також у цеху, де займались обробкою «сонячного каміння» та в магазині, через який «ділки» здійснювали реалізацію частини виробів.

В результаті слідчих дій виявлено та вилучено 235 кг обробленого та необробленого бурштину різних фракцій, 8 кг вже готових виробів, а також обладнання для обробки «сонячного каміння» та документацію, яка підтверджує протиправну діяльність. Орієнтовна вартість вилученого бурштину – понад 2,5 мільйони гривень.

За версією слідства бізнес налагодили троє чоловіків – двоє українців та іноземець, які раніше потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення аналогічних злочинів.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та оголошення підозри фігурантам провадження. Призначено судову гемологічну експертизу каміння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Стало відомо,скільки ...
Наступна новина: НБУ посилив гривню проти ...

КОМЕНТАРІ