На Тернопіллі голова обласної державної адміністрації Володимир Труш прозвітував про рік на посаді

На Тернопіллі голова обласної державної адміністрації Володимир Труш прозвітував про рік на посаді

21.03.21 14:05 0 679
Голова обласної державної адміністрації Володимир Труш прозвітував про рік на посаді. Він наголосив, що цей рік був важкий для області, країни і світу.

«Цей рік був сповнений викликів і випробувань. І один з них – пандемія COVID-19. Так, ми підсилили роботу лабораторного центру, який на є найпотужнішим в Західному регіоні. Закупили обладнання, підготували приміщення нового корпусу. Це зробили в надзвичайно короткі терміни. Завдяки цьому установа може проводити понад 2 тисячі досліджень у добу», - зазначив Володимир Труш.

Нові відділення відкриті у обласному фтизіапульмонологічному центрі, де надають допомогу найважчим пацієнтам. Новий корпус для пацієнтів з COVID-19 на 105 ліжок відкрито в університетській лікарні. За кошти спонсорів було проведено ремонтні роботи, за бюджеті –закуплено усе необхідне обладнання.

«В області підготовлено 1951 ліжок для надання допомоги хворим на COVID-19. 90% ліжкового фонду підведено для кисню. У закладах охорони здоров'я встановлено кисневі станції. Оновлено обладнання в опорних лікарнях на суму 42 млн. грн.. Закуплено апарати УЗД-апарати, рентген-апарати та бочки для збереження кисню.Триває модернізація шести приймальних відділень – трьох у Тернополі, по одному у Кременці, Чорткові та Бережанах. Усі відділення будуть адаптовані до найновіших стандартів надання допомоги», - наголосив голова ОДА.

2020 рік став роком ремонту доріг. В області відремонтували навіть ті ділянки, які потребували ремонту 20 або й 30 років.

«Впродовж року в області капітально відремонтовано 162 км доріг державного значення. Це рекордний показник за останні десять років. Найбільша дорога у нас «М-19», яка перетинає область з півночі на південь. Роботи тривали на декількох ділянках. Думаю, усі присутні вже бачили результат. Це кардинально інша дорожня артерія краю», - констатував Володимир Труш.

Два інших об'єкти - траса «Тернопіль- Броди» та дорога «Р-43» у Ланівцях. Окрім дорожнього полотна, відремонтовано 5 км тротуарів, зроблено нову розмітку, встановлено 126 ліхтарів. Тепер жителі області зможуть швидко та безпечно дістатись з Лановеччини до Хмельниччини та Києва.

«У цьому році ми маємо ще амбітні плани та цілі. Але жоден проект не вдалося б реалізувати без команди. Без людей, яких ви тут бачите, і людей, які зараз на своїх місцях працюють над втіленням нових проектів», - зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, Володимир Любомирович Труш призначений головою Тернопільської ОДА 19 березня 2020 року.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Промокод как инструмент ...
Наступна новина: В Ісландії після кількох ...

КОМЕНТАРІ