Що потрібно знати перед початком ремонту офісу?

Що потрібно знати перед початком ремонту офісу?

22.03.21 16:07 0 785

Основне завдання кожної компанії, який би не був її вид діяльності — домагатися успіху у своєму напрямку. Досягаючи нового рівня розвитку, в першу чергу потрібно звернути увагу на «обличчя компанії» - офіс. Ремонт офісу досить серйозна і відповідальна задача, яка вимагає масштабного вивчення кожної деталі. Думка гостей та ефективність роботи співробітників безпосередньо залежать від концепції дизайну офісу та атмосфери в приміщеннях. Далі, ми розглянемо основні моменти, на які слід звернути увагу роблячи ремонт в офісі. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Арт Дом": https://atmdom.com.ua/remont/remont-ofisov/, яка безпосередньо робить ремонти офісів під ключ в Харкові.

Офісний ремонт: на що слід звернути увагу?

Тип ремонту офісу, визначається після вивчення технічного стану приміщення, ремонтні роботи можуть бути косметичними або капітальними. Головну увагу слід приділити загальній стилістиці приміщень офісу:

  1. оздобленню стін, підлоги і стель;
  2. монтажу вікон і дверей, вентиляційних, опалювальних і комунікаційних систем;
  3. сантехнічним та електромонтажним роботам.

При розробці дизайн-проекту приміщення офісу вся відповідальність повинна лягати на досвідченого і грамотного фахівця, який створить привабливий і функціональний дизайн офісу з урахуванням всіх вимог, особливостей і корпоративного духу компанії.

Освітлення

Освітленню в приміщенні офісу потрібно приділити особливу увагу, адже від цього залежить настрій і продуктивність співробітників компанії, робота яких може бути не тільки з документами, але також і тривала робота на комп'ютері. У плануванні освітлення досвідчений дизайнер, також буде враховувати розмір і розташування вікон.

Найоптимальнішим варіантом освітлення в приміщенні офісу буде комбінованим — коли природне освітлення гармонійно доповнюється світлом зі стелі. При такому освітленні не створюються різкі відблиски та тіні, які можуть стомлювати органи зору. Також може стати актуальною, універсальна система освітлення, що дозволяє позначити робочі зони у великому офісі.

Стеля

Стеля в обробці офісу вимагає чимало витрат і сил, тому найпопулярнішим рішенням є підвісні стелі. На поверхні підвісної конструкції встановлюються світильники та вентиляційні решітки, залишаючи доступ до комунікацій.

Стіни

Стіни в офісному приміщенні, як правило, обшиваються гіпсокартоном, а далі на них наноситься штукатурка, шпаклівка або шпалери під фарбування. Варто відзначити, функціональні ніші, поглиблення і виступи, а також вибір колірного рішення в оформленні приміщення офісу позначаються на емоційному стані та продуктивності співробітників. Оформлення стін повинно бути виконано в корпоративному дусі компанії.

Підлога

Підлогове покриття в приміщенні офісу має бути практичним тут, як правило, відштовхуються від того, яка буде інтенсивність пересування відвідувачів і співробітників, площа та цільове призначення приміщення — будь то приймальня, кімната відпочинку або переговорний зал. Підкреслити високий рівень фірми допоможе паркетне покриття (або ламінат), але при високому трафіку людей на ньому можуть швидко з'явитися помітні потертості.

Найчастіше в офісних приміщеннях застосовують безворсове килимове покриття, адже воно викликає почуття комфорту, практичне, має шумопоглинальні властивості та невибагливе у прибиранні. У багатолюдних приміщеннях офісу можуть використовуватися і більш зносостійкі оздоблювальні матеріали, наприклад, плитка, або наливна підлога.

Кондиціювання та опалення

Система кондиціювання повітря та опалення в офісному приміщенні створює для людей умови здорової та гармонійної працездатності. Згідно з цільовим призначенням офісного приміщення, в систему опалення, кондиціонування і вентиляції, які є головними складовими офісного приміщення, може входити різне технологічне обладнання. Головним завданням тут є створення балансу між вибором оптимального технічного рішення та інтер'єром.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 96)
Попередня новина: Головні убори: історія ...
Наступна новина: Зачем нужна вентиляция?

КОМЕНТАРІ