Міністр оборони США відвідав Афганістан на тлі наближення дедлайну виведення військ

Міністр оборони США відвідав Афганістан на тлі наближення дедлайну виведення військ

23.03.21 10:45 0 471
Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін відвідав Афганістан із неанонсованим візитом 21 березня.

Це сталося за кілька тижнів до того, як Вашингтон має вивести свої війська з цієї країни згідно з мирною угодою, укладеною з «Талібаном».

Після розмови з президентом Афганістану Ашрафом Гані Остін відмовився прояснити, чи відбудеться це виведення в запланований раніше термін.

«Це... рішення, яке президент (США Джо Байден – ред.) ухвалить в певний момент щодо того, який підхід він планує надалі», – заявив урядовець.

Читайте також: Туреччина збирається провести мирні переговори щодо Афганістану у квітні

Екстремістське угруповання «Талібан» 19 березня застеріг щодо наслідків, якщо США не виконає умову про виведення військ.

Мирна угода, яку США уклало з талібами в 2020 році, передбачала виведення американських військ із країни в травні 2021-го. Проте афганський уряд звинувачує «Талібан» у недостатніх зусиллях для припинення насильства з моменту початку внутрішньоафганських переговорів у вересні минулого року.

Минулого тижня президент США Джо Байден висловив думку, що дотриматися дедлайну 1 травня буде «важко», але, навіть якщо він буде відтермінований, то ненадовго. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США, Росія, Китай та Пакистан закликають до перемир'я в Афганістані

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У М’янмі медпрацівники ...
Наступна новина: На Тернопіллі соціальні ...

КОМЕНТАРІ