На Тернопіллі підписано Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури

На Тернопіллі підписано Меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури

23.03.21 11:56 0 508
19 березня, за участі першої леді Олени Зеленської, заступника Керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенка, голів Донецької, Черкаської та Вінницької ОДА, мерів Вінниці і Маріуполя було підписано Меморандум про розвиток безбар'єрної архітектури в Україні.

Документ підписано в рамках реалізації Всеукраїнської ініціативи «Без бар'єрів», засновницею якої є перша леді Олена Зеленська.

«Коли ми починали працювати над ініціативою «Без бар'єрів», ми розуміли, що це буде великий проект. Але зараз на наших очах проект перетворюється на масштабний рух, до якого долучаються не лише окремі люди, бізнеси, а й цілі міста та області. Буду рада бачити серед учасників нові регіони, долучайтеся», – заохотила дружина Президента.

«Я переконаний, що безбар'єрність – це не просто нові правила та норми. Це нове мислення держави, суспільства та бізнесу. Безбар'єрність має стати не лише активною державною політикою та соціальною відповідальністю бізнесу, а й новою суспільною нормою. Ми маємо впевнено рухатися у напрямку подолання будь-яких обмежень, розширення практики інклюзії, недискримінації та забезпечення рівних прав і можливостей усім українцям» – сказав Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

Метою Меморандуму є співпраця сторін в напрямках побудови безбар'єрної України та створення практичних кейсів безбар'єрного середовища в Україні.

Ініціативу першої леді активно підтримують у регіонах, адже розуміють її важливість та обов'язковість.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов розповів, що на Вінниччині вже діє Комплексна цільова програма соціального захисту населення області на 2019-2021 роки. Заплановано реалізацію проектів на суму майже 265 млн грн. Серед них: 2 об'єкти охорони здоров'я, 3 заклади дошкільної освіти, 3 об'єкти спортивної інфраструктури, 1 об'єкт культурної спадщини, 1 об'єкт інноваційної інфраструктури.

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко повідомив, що у 2021 році на території Донецької області заплановано здійснити до 204 заходів щодо забезпечення безбар'єрності на 132 об'єктах соціального та житлово-громадського призначення. На регіональному рівні у 2021 році передбачено здійснити 151 захід на 21 об'єкті громадського призначення обласної комунальної власності.

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко також розповів про найближчі перспективи, які будуть реалізовані на території області.

Йдеться, зокрема, про новий дитсадок у Черкасах, про басейн у Золотоніській гімназії та про Черкаську обласну лікарню. Також йде робота зі створення інклюзивного дитячого табору, аналогів якому немає в Україні. Реалізується спецпроект «Дитинство без обмежень», створюється електронна мапа місць, які відповідають нормам безбар'єрності. Важливий аспект – безбар'єрність у сфері громадського транспорту Черкащини.

Меморандум набуває чинності від моменту його підписання та діятиме до 31 грудня 2025 року.

#ОфісПрезидента #КабінетМіністрів

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ЄС затвердив санкції за ...

КОМЕНТАРІ