ADR: що це таке?

ADR: що це таке?

23.03.21 15:26 4 799

Абревіатура ADR походить від «European Agreement on Transport of Dangerous Goods on Road» (Європейська угода про перевезення небезпечних вантажів) і у сфері міжнародних перевезень є позначенням речовин, що мають ймовірність при певних обставинах послужити причиною пошкодження або руйнування будівель, споруд, транспорту, а також підставою нанесення шкоди або загибелі людей або тварин. Небезпека заподіяння шкоди такими речовинами може існувати як при транспортуванні цих вантажів, у тому числі під час навантаження та вивантаження, так і в період їх зберігання.

Ступінь загрози, а також властивості вантажів, що є небезпечними, вкрай різноманітні. Ці речовини можуть володіти різними якостями та характеризуватися декількома типами небезпеки. Прояв небезпечних властивостей таких вантажів знижується якщо з технологічної точки зору є можливість застосування відповідної їм обробки. Велике значення в зниженні небезпеки таких вантажів також має тара, відповідна даним типам речовин (вантажів) і відповідає вимогам перевезення.

Класи небезпеки

Залежно від своїх властивостей і типів небезпеки всі небезпечні вантажі розділені на 9 класів небезпеки:

  1. Вибухові речовини та вироби.
  2. Гази.
  3. Легкозаймисті рідини.
  4. Легкозаймисті тверді речовини; речовини, які здатні до самозаймання; речовини, що виділяють легкозаймисті гази при контакті з водою.
  5. Окислюючі речовини та органічні пероксиди.
  6. Токсичні та інфекційні речовини.
  7. Радіоактивні матеріали.
  8. Корозійні речовини.
  9. Інші небезпечні речовини та вироби, включно речовини, небезпечні для зовнішнього середовища.

Оскільки перевезення вантажів, що відносяться до небезпечних, мають свою специфічність, водієві, який займається таким видом перевезень, обов'язково володіти знаннями, одержуваними під час проходження курсу підготовки водія автотранспортного засобу, що перевозить небезпечні вантажі.

Курс ADR призначений для робітників сфери вантажоперевезень (водіїв), і може навчити їх певних навичок транспортування саме вантажів, що відносяться до розряду небезпечних. Навчання проводиться у вигляді базового курсу, а також при необхідності курсу спеціалізованої підготовки для перевезення небезпечних вантажів в цистернах.

За підсумками навчання водій отримує свідоцтво ADR, яке відповідає міжнародним стандартам. Період дії такого свідоцтва становить 5 років.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)
Наступна новина: Что вам нужно знать об ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
BlackLord19 - 23.03.21

отличный пример стоящего материала

аватар країна
sirhermann - 23.03.21

тема реально стара

аватар країна
stuxint - 23.03.21

Действительно интересная тема.

аватар країна
ksenechka619 - 23.03.21

Відмінний матеріал. Спасибі і пишіть ще, тільки картнок замало!