Що таке технічне обстеження будівель та споруд і для чого воно потрібне?

Що таке технічне обстеження будівель та споруд і для чого воно потрібне?

23.03.21 17:01 0 820

Технічне обстеження будівель і споруд — це комплекс оцінювальних заходів, що проводяться з метою отримання об'єктивної оцінки про стан будівлі або споруди, яка перевіряється, її безпеку, експлуатаційну придатність, а також доцільність подальшого використання.

Залежно від результатів обстеження приймається одне з рішень можливість подальшої експлуатації без прийняття будь-яких заходів можливість подальшої експлуатації після незначного втручання можливість подальшої експлуатації після капітального ремонту неможливість подальшої експлуатації та знесення.

Приводом для прийняття одного з перерахованих рішень є вердикт про доцільність подальшого використання будівлі або споруди. Під доцільністю розуміються витрати:

  1. на відновлення об'єкта;
  2. безпеку людей, які там перебувають;
  3. збереження встановлених механізмів й інших предметів.

Коли може знадобитися технічне обстеження будівель та споруд?

Необхідність обстеження виникає в цілому ряді випадків. Це можуть бути:

  • Наслідки пожежі, землетруси або будь-якої техногенної катастрофи.
  • З метою здійснити будівельне проектування при капітальному ремонті при переплануванні всередині будівлі з перенесенням несучих конструкцій.
  • Реконструкція будівель або споруд.
  • Призупинення будівництва на невизначений термін.
  • Розконсервування будівництва після закінчення 3 років для його продовження.
  • Розширення і збільшення технічних навантажень на будівлю або споруду, різні надбудови та прибудови.
  • Продаж будівлі або споруди.
  • Відсутність будь-якої документації, для відновлення будівлі або споруди.
  • Проведення оцінки надійності та технічного стану при будівництві нового будинку в безпосередній близькості від об'єкта.

Кому слід довірити технічне обстеження будівель та споруд?

В будь-якому випадку, інженерні вишукування необхідно здійснювати з залученням фахівців, що мають офіційну ліцензію для здійснення такого роду робіт. Тільки незалежна експертиза дасть повне уявлення про поточний стан будівлі або споруди. Маючи точні дані про всі деталі з підбиттям підсумків і рекомендацій, можна реально уявити що собою являє даний об'єкт. Виходячи з наявних даних технічної експертизи замовник вирішує для себе сам, чи доцільне інвестування в даний об'єкт чи ні.

Тільки професіонали можуть детально вивчити і об'єктивно оцінити всі параметри, ризики та перспективи, а так же видати повний розклад докладної експертизи документально, з описом кожного пункту проведених робіт і теоретичними викладками за їхньою оцінкою. Виходячи з цього і проводяться подальші роботи.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)

КОМЕНТАРІ