У Польщі переглянуть питання безпеки на місці,де за пару тижнів розбилися два українські автобуси

У Польщі переглянуть питання безпеки на місці,де за пару тижнів розбилися два українські автобуси

24.03.21 10:23 0 449
У Польщі представники місцевої влади і дорожні служби розглянуть питання безпеки в місці на сході країни, де пізно ввечері 21 березня розбився вже другий за два з половиною тижні український пасажирський автобус і внаслідок обох катастроф загинули загалом шість людей і 44 були поранені.

Як сказала керівниця Підкарпатського воєводства, в якому сталися катастрофи, Ева Ленярт, після двох аварій у тому самому місці «автоматично» виникає питання безпеки на цій ділянці автостради A4, що неподалік кордону з Україною.

При цьому після першої аварії перевірка поліції і Генеральної дирекції національних доріг і автострад не виявила порушень у розміщенні дорожніх знаків у тому місці. Зараз же йдеться про можливість встановити додаткові знаки, а також вжити «додаткові технічні рішення», щоб запобігти таким випадкам у майбутньому.

Зокрема, вже цього тижня там планують встановити знаки «Часті аварії» й «Інші небезпеки».

Тим часом інтернет-видання WP Wiadomo?ci наводить цитати з польських соцмереж про цей «нещасливий», як пишуть польські водії, відтинок автомагістралі A4 недалеко від міст Перемишля і Ярослава поблизу кордону з Україною. За словами з дописів, які наводить видання, з'їзд із магістралі на пункт відпочинку «Кашице» (сусіднє село має традиційну українську назву Кашичі), на якому розбилися обидва українські автобуси, позначений погано, а сам з'їзд надто вузький, розташований майже що під прямим кутом до дороги, а знак обмеження швидкості до 40 км/год стоїть уже на повороті, а не перед ним.

Українське агентство «Укрінформ» процитувало слова рятувальників, які казали, що пережили «дежа-вю», коли побачили на тому ж місці в тому ж придорожньому рові вже другий автобус, ще й майже в такій самій позиції, в якій понад два тижні тому опинився перший автобус.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія й Китай засвідчили ...
Наступна новина: В Україні створять ...

КОМЕНТАРІ