Лікування пухлин у кістках - що важливо знати?

Лікування пухлин у кістках - що важливо знати?

25.03.21 12:33 6 605

Ще кілька років тому діагноз «злоякісна пухлина» звучав як вирок. Однак медицина не стоїть на місці. Хірургія, хіміотерапія і променева терапія (класична тріада лікування онкозахворювань) регулярно доповнюються новими методами.

Так, підбір оптимального способу лікування проходить у кілька етапів і залежить від великої кількості факторів (див. докладніше про лікування пухлин у кістках тут). Після розшифровки результатів біопсії й постановки діагнозу лікар аналізує різні дані та формує індивідуальну програму лікування.

Стадія розвитку злоякісної пухлини

Відомий ортопед онколог у Києві Віктор Костюк зазначає: перше, що треба зробити - це дізнатися, на якій стадії розвитку перебуває хвороба. Наприклад, при лікуванні пухлини м'яких тканин або кістки визначення етапу патології відіграє особливо важливу роль.

Для виявлення стадії перебігу захворювання та виявлення метастаз проводиться обстеження всього організму. Щоб побачити, наскільки сильно поширилася пухлина і які тканини виявилися ураженими, фахівець призначає певні види обстежень. Зокрема, у людини беруться спеціальні аналізи крові, що дозволяють оцінити стан шлунка, печінки та інших внутрішніх органів. Крім того, може виконуватися магнітно-резонансна томографія (МРТ), комп'ютерна томографія (КТ), рентген легенів і грудної клітини.

Використання інноваційних розробок

Коли стадія розвитку хвороби визначена, лікар починає підбирати метод лікування. При цьому враховується тип злоякісної пухлини, її первинне розташування та ступінь поширення. В результаті може бути призначено терапевтичне лікування одного виду, але найчастіше використовується кілька варіантів усунення патології подібно до того.

Завдяки проведенню регулярних досліджень у галузі онкології методики лікування раку постійно удосконалюються. Це дає лікарям можливість коригування та вдосконалення методів боротьби зі злоякісними новоутвореннями.

Оскільки лікарі, в силу своєї зайнятості, не завжди встигають відслідковувати зміни в своїй галузі, при складанні плану лікування вони консультуються з іншими вузькоспеціалізованими фахівцями. Найчастіше онкологам доводиться звертатися по консультацію до радіотерапевтів, хіміотерапевтів, хірургів, які оперують онкологічних хворих. Нерідко скликаються і лікарські консиліуми, мета яких - вибір найбільш ефективного методу лікування. Якщо ж у найближчих медичних установах відповідних фахівців немає - лікар може порадити пацієнтові проконсультуватися у лікарів у клініках Києва та великих міст країни.

Індивідуальні особливості пацієнта

Одним з найважливіших критеріїв вибору оптимального способу лікування онкологічного хворого є загальний стан його організму. Перш за все, це вік пацієнта, наявність хронічних захворювань та інших проблем медичного характеру, схильність до виникнення ускладнень. Адже призначений лікарем курс хіміотерапії набагато легше переноситься в сорокарічному віці, ніж у віці 70 років і старше. У міру природного старіння організм починає гірше виконувати багато функцій, і ускладнення можуть завдати шкоди, що перевершує очікуваний ефект лікування.

Таким чином, підхід до кожного пацієнта повинен бути індивідуальним. На вибір ефективної методики, здатної вилікувати людину або істотно продовжити їй життя, безпосередньо впливають певні характеристики патології і загальний стан її здоров'я.

Джерело: офіційний сайт ортопеда онколога Віктора Костюка www.ortoped-kostiuk.com.ua

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 94)
Попередня новина: Правильне харчування: ...
Наступна новина: Какая польза для здоровья ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
emili_7 - 25.03.21

Дякую за цікавий матеріал!

аватар країна
BrotherFromAnotherMother - 25.03.21

Изумительно!

аватар країна
Muerrrto - 25.03.21

Готов дискутировать по теме?

аватар країна
Snegov_E15 - 25.03.21

Велике спасибі, прикольно написано креативно

аватар країна
Dickson228 - 25.03.21

Изумительно!

аватар країна
touhouyob - 25.03.21

Мені сподобалося!