На станцію «Академік Вернадський» їде 26-та антарктична експедиція

На станцію «Академік Вернадський» їде 26-та антарктична експедиція

26.03.21 08:49 0 354
24 березня, на станцію «Академік Вернадський» вирушила 26-та річна антарктична експедиція. Про це повідомили у Національному антарктичному науковому центрі.

«Її учасники проведуть на крижаному континенті близько 13 місяців. Команда знову є наймолодшою серед усіх попередніх експедицій, але очолив її один з найдосвідченіших українських полярників», – розповіли у НАНЦ.

Як зазначив директор НАНЦ Євген Дикий, минулого року експедиція, яка вирушила на станцію, також мала статус наймолодшої – середній вік учасників був 37 років. Цього року він склав 36 років, а наймолодшому її учаснику у квітні виповниться 25, тобто він – ровесник передачі станції Україні від Британії, зауважив Дикий.

Керівником експедиції буде рекордсмен за кількістю зимівок на «Вернадському» – вчений-геофізик з Харкова Богдан Гаврилюк. Для нього це буде вже дев'ята річна експедиція. Гаврилюк також буде найстаршим членом команди й зустріне на станції 49-й день народження. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська сезонна експедиція прибула на станцію «Академік Вернадський»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ