Після затримання бойовика «ЛНР» на Харківщині СБУ виявила схованку зі зброєю

Після затримання бойовика «ЛНР» на Харківщині СБУ виявила схованку зі зброєю

26.03.21 11:32 0 368
Служба безпеки України виявила схрон із боєвими припасами, в тому числі російського виробництва, повідомляє пресслужба відомства 24 березня.

За повідомленням, схрон виявився в Харківській області, правоохоронці знайшли «бойові засоби ураження, у тому числі реактивні штурмові гранати РШГ-1, виробництва Росії».

Це сталося внаслідок розслідування діяльності підозрюваного учасника незаконного збройного угруповання «ЛНР», якого контррозвідка затримала напередодні.

Читайте також: СБУ повідомила про викриття агента білоруського КДБ

«Співробітники спецслужби під час проведення подальших слідчо-оперативних дій виявили у бойовика нотатки із GPS-координатами, які вказували на місце у лісі неподалік Харкова. За результатами пошукових заходів виявлено схованку із щільно упакованими військовими засобами ураження російського виробництва», – йдеться в повідомленні.

Пресслужба СБУ повідомляє про такий перелік знайденого:

* 10 гранат РШГ-1, РПГ-22, РПГ-26

* дві протипіхотні міни МОН-50

* 30 гранат Ф-1 та РГД-5

* 20 запалів до ручних гранат

* майже 6 кілограм пластичної вибухівки

* шість електродетонаторів

* дві запалювальні трубки

* десятки метрів детонуючого та вогнепровідного шнурів

* електродріт і елементи живлення

* понад 2 200 набоїв калібру 5,45 та 7,62 міліметра

Як припускають у СБУ, схованку облаштували учасники незаконних збройних формувань «для вчинення терористичних актів на підконтрольній українській владі території».

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за ознаками незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами. Слідчо-оперативні дії для встановлення причетних тривають.

Напередодні СБУ повідомила про затримання учасника незаконного збройного угруповання «ЛНР» на Харківщині. Його підозрюють зокрема в тому, що він брав участь у бойових діях проти Збройних сил України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Незаконно відвідував Крим»: СБУ просять не пускати в Україну репера «Басту»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ