Крим: фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Сейдаметову призначили примусову психіатричну експертизу

Крим: фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Сейдаметову призначили примусову психіатричну експертизу

26.03.21 11:22 0 353
Кримськотатарського активіста, фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Ленура Сейдаметова відправили на примусову судово-психіатричку експертизу рішення російського суду в окупованому Криму. Про це повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на адвоката Сейдаметова Рефата Юнусова.

Юнусов відвідав свого підзахисного в стаціонарі психіатричної лікарні Криму, де зміг із ним поспілкуватися.

Зі слів адвоката, судова експертиза в рамках кримінальної справи триватиме 21 день. Протягом всього періоду дослідження ув'язнений перебуватиме в палаті під наглядом.

«На стан здоров'я він не скаржиться, але морально пригнічений», – розповідає Юнусов.

Читайте також: В Офісі омбудсмена засудили вирок кримчанину за звинуваченням в участі в «українському нацбатальйоні»

17 лютого в окупованому Криму пройшли масові обшуки в Білогорську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Радянському районі Криму. Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов і Олег Федоров були доставлені в управління Федеральної служби безпеки Росії в Криму після проведення слідчих заходів за місцем проживання в їх будинках.

Родичам слідчі ФСБ заявили, що затриманим інкримінують статтю 205.5 КК Росії. Кримські татари звинувачуються в причетності до діяльності релігійної організації «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена в Росії, але діє без обмеження на рівні національних законодавств в Україні та багатьох країнах світу.

До арешту Ленур Сейдаметов займався передачами до слідчих ізоляторів, здійснював закупівлю і розфасування продуктів для посилок кримськотатарським політв'язням. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Заарештованого в окупованому Криму Владислава Єсипенка катували струмом – журналіст

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ