Степанов розповів,скільки зафіксовано побічних реакцій на вакцину

Степанов розповів,скільки зафіксовано побічних реакцій на вакцину

26.03.21 09:13 0 353
Станом на 23 березня в Україні зафіксовано 594 побічні реакції на вакцину від коронавірусу. Про це повідомив в ефірі телеканалу «Настоящее время» міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«У середньому десь 1-1,2% (від вакцинованих – ред.) – це публічні люди. При вакцинації від ковіду бувають побічні реакції. Ми їх усі фіксуємо, ми про них усі говоримо. У нас за весь час було 594 побічні реакції при вакцинованих 121 922 станом на (23 березня – ред.)», – сказав Степанов.

За його словами, це достатньо низький відсоток, і ці реакції не є критичними.

«Будь-яка вакцина – це не механічний бар'єр від потрапляння вірусу. Є таке поняття як «ефективність вакцини»: ефективність вакцини від захворювання та ефективність вакцини від надання медичної допомоги в умовах стаціонару. Є люди, які взагалі не хворіють. Якщо ми говоримо про AstraZeneka (Covishield) – це 80% людей. 20% дійсно можуть захворіти на коронавірус, але як вони будуть хворіти – вони будуть хворіти точно без лікарні, без реанімації, вони точно будуть живі», – зазначив міністр. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: AstraZeneca заявляє про підтвердження ефективності й безпечності її вакцини від COVID-19

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аграрії Тернопільщини ...
Наступна новина: МЗС Латвії включило до ...

КОМЕНТАРІ