У Рівненській області територіальній громаді Дубенського району повернуто понад 35 га землі

У Рівненській області територіальній громаді Дубенського району повернуто понад 35 га землі

26.03.21 09:21 0 382
Як вже раніше повідомлялось, Господарський суд Рівненської області у вересні 2020 року задоволив у повному обсязі позов Дубенської окружної прокуратури пред'явлений в інтересах держави до товариства про визнання недійсним договору оренди та повернення земельних ділянок.

Зокрема, прокуратурою встановлено факт укладання договорів оренди невитребуваних земельних часток (паїв), що суперечать вимогам чинного законодавства.

Так, у 2019 році рішеннями Вовковиївської сільської ради, на той час ще Демидівського району, одній із агрофірм передано в оренду для сільськогосподарських потреб земельні ділянки, розташовані за межами населеного пункту, на території вказаної сільської ради.

Втім, проекти землеустрою на ці ділянки фактично не розроблялися, а договори укладено з порушенням вимог чинного законодавства, у зв'язку з чим вони підлягали визнанню недійсними.

З вказаними доводами прокурора повністю погодився господарський суд.

У подальшому, з метою виконання судового рішення між сторонами 19.03.2021 підписано акти приймання-передачі та повернуто у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 35,02 га та вартістю 17,1 млн гривень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ