У Рівненській області запобігання розтраті бюджетних коштів,боротьба з організованою злочинністю та незаконним видобуванням корисних копалин – в прокуратурі обговорили роботу на пріоритетних напрямах діяльності

У Рівненській області запобігання розтраті бюджетних коштів,боротьба з організованою злочинністю та незаконним видобуванням корисних копалин – в прокуратурі обговорили роботу на пріоритетних напрямах діяльності

26.03.21 08:04 0 539
У Рівненській обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів за підсумками роботи в 2020 році та впродовж 2 місяців 2021 року.

В заході, який минув з дотриманням карантинних вимог, взяли участь керівники усіх силових структур Рівненщини та міжрегіональних правоохоронних органів, а також очільники обласної ради та адміністрації.

На нараді відзначили, що завдяки вжитим скоординованим заходам на окремих напрямах намітилась тенденція щодо зниження рівня злочинності. Зокрема, зменшилась кількість вчинених особливо тяжких та тяжких кримінальних правопорушень, проти життя та здоров'я особи, власності, правосуддя. Також вдалось підвищити ефективність протидії організованим формам злочинності. Так, за 12 місяців 2020 року знешкоджено 10 організованих злочинних груп у складі 40 осіб, а за 2 місяці 2021 року – 5 ОЗГ відносно 35 осіб.

Спільними зусиллями правоохоронців також вдалось активізувати роботу щодо протидії злочинам проти довкілля, у тому числі щодо незаконної порубки лісу та протиправного видобутку, переміщення бурштину, корупційним кримінальним правопорушенням та пов'язаним зі збутом наркотичних засобів.

За словами керівника Рівненської обласної прокуратури Андрія Рудницького, одним з основних завдань правоохоронної системи залишається забезпечення виявлення та розкриття кримінальних правопорушень за фактами незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення, а не лише бурштину. Адже впродовж останніх років до суду не скеровано жодного обвинувального акту у цій сфері.

«Крім того, в умовах децентралізації, велика відповідальність покладена на територіальні громади. Вони мають спільними зусиллями з депутатськими корпусами різних рівнів утворити тимчасові комісії з актуальних проблем громад, аби напрацьовані матеріали та інформацію направляти органам правопорядку для здійснення досудового розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності.» - додав Андрій Рудницький.

Також він наголосив на тому, що територіальні громади мають бути зацікавлені та брати активну участь в легалізації трудових відносин своїх жителів, бо від цього залежить наповнення їх бюджетів. А для громад північних районів Рівненщини актуальним є ще й контроль за використанням земель та надр, оскільки рентна плата – це теж можливість для наповнення казни громади.

«І, безперечно, ми постійно тримаємо на контролі питання використання бюджетних коштів. Враховуючи значні суми, виділені на реалізацію державних гарантій медичного обслуговування населення, боротьбу з пандемією коронавірусної хвороби (COVID-19), будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг - наявний запит суспільства щодо надання правової оцінки законності їх використання.» - акцентував очільник обласної прокуратури.

Цю думку підтримав і Сергій Кондрачук. Сказав, що він, як голова обласної ради, теж зацікавлений в ефективному і раціональному використанні бюджетних коштів. І це, додав, спільна відповідальність органів місцевого самоврядування та правоохоронців.

Водночас, голова облдержадміністрації Віталій Коваль, окрім раніше озвучених на нараді питань, попросив правоохоронців звернути особливу увагу на виявлення правопорушень, які злочинці скоюють через інтернет та соцмережі, а також на легалізацію процесів в усіх галузях, де є ризик корупційної складової. Тому, за словами голови ОДА, особливої підтримки потребують студенти, які навчаються на спеціальності «Національна безпека» в НУ «Острозька академія», адже за такими фахівцями – наше майбутнє.

Із врахуванням висловлених пропозицій, за результатами координаційної наради розроблений комплекс узгоджених заходів та організація спільних робочих груп, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю на території регіону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Автомат Клубнички и его ...
Наступна новина: За яких умов у ...

КОМЕНТАРІ