AstraZeneca оновила показник ефективності своєї вакцини проти COVID-19

AstraZeneca оновила показник ефективності своєї вакцини проти COVID-19

26.03.21 09:06 0 373
Компанія AstraZeneca оновила показник ефективності своєї вакцини проти COVID-19 до 76 відсотків. 24 березня компанія заявила, що перерахувала дані дослідження в США і дійшла висновку, що вакцина ефективна в запобіганні симптоматичного COVID-19 не на 79%, як було опубліковано раніше у даних цього тижня, а на 76.

Новий висновок зробили після того, як незалежна комісія у США звинуватила AstraZeneca у подачі неточних даних з метою просування безпечності своєї вакцини. Група заявила, що компанія не врахувала деякі випадки COVID-19 в дослідженні, і це може підірвати довіру до наукових висновків.

AstraZeneca заявила, що планує запросити дозвіл на використання вакцини в надзвичайних ситуаціях в США у найближчі тижні. Компанія також підтвердила, що вакцина, розроблена спільно з Оксфордським університетом, на 100 відсотків ефективна проти важких або критичних форм хвороби. Також йдеться про те, що вакцина показала ефективність у 85% серед дорослих віком 65 років і старше.

Вакцина AstraZeneca вважається провідною в боротьбі з поширенням COVID-19 по всьому світу, оскільки вона дешевша і простіша в транспортуванні, ніж інші вакцини.

Раніше цього місяця вакцина зіткнулася з проблемами, коли більш ніж десяток країн тимчасово призупинили її використання після того, як із нею пов'язали поодинокі випадки порушення згортання крові у невеликого числа вакцинованих людей.

Призупинення зняли після того, як регулятор ЄС з лікарських засобів заявив, що вакцина безпечна. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Євросоюз обмежить експорт вакцин від COVID-19 за межі блоку

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія здійснювала ...
Наступна новина: Рівненщина: «Бурштинові» ...

КОМЕНТАРІ