Північна Корея запустила дві ракети,схожі на балістичні

Північна Корея запустила дві ракети,схожі на балістичні

26.03.21 11:14 0 376
Північна Корея 25 березня випустила два снаряда, ймовірно, балістичні ракети, повідомили офіційні особи в Південній Кореї, Японії та США.

Запуск ракет – перше таке випробування, про яке стало відомо, відколи президент США Джо Байден вступив на посаду в січні.

Прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга, коментуючи запуск, заявив: «Пройшов рік, відколи вони (Північна Корея – ред.) востаннє запустили ракету. Це загрожує миру і безпеці нашої країни та регіону. Це також порушення резолюції ООН».

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що дві ракети малої дальності були випущені зі східного узбережжя Північної Кореї. У повідомленні не йдеться, чи оцінюється зброя як балістична, але сказано, що ракети пролетіли близько 450 кілометрів, перш ніж приземлилися в море.

Південнокорейські та американські розвідслужби наразі аналізують дані про запуск для отримання додаткової інформації.

Американські військові знають про ракети і стежать за ситуацією, консультуючись з союзниками, заявив офіційний представник Індо-Тихоокеанського командування США капітан Майк Кафка.

Балістичні ракети Північної Кореї заборонені резолюціями Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, і якщо запуск буде підтверджений, це стане новим викликом для спроб Байдена взаємодіяти з Пхеньяном, які досі були відкинуті. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Північна Корея відкинула спроби США поновити переговори щодо ядерної зброї

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Крим: фігуранту «справи ...

КОМЕНТАРІ