У Білорусі позбавляють ліцензії адвоката,який захищав журналістів

У Білорусі позбавляють ліцензії адвоката,який захищав журналістів

26.03.21 08:45 0 360
Відомий білоруський адвокат Сергій Зікрацький, який захищає і журналістів, не пройшов позачергову атестацію в Міністерстві юстиції, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Комісія вирішила, що він «не має достатньої кваліфікації», щоб працювати адвокатом. Зікрацький розповів виданню TUT.BY, що має намір ще якийсь час попрацювати адвокатом до того, як його офіційно позбавлять ліцензії.

«Те, що її заберуть, – швидше вже питання технічне, ніж юридичне. Наступне засідання кваліфікаційної комісії, де вирішуватиметься це питання, має відбутися 22 квітня. Якщо пощастить, допрацюю до цього терміну, якщо комісію вирішать скликати раніше для тих, хто особливо відзначився, значить, не допрацюю», – сказав Сергій Зікрацький.

Підставою для переатестації адвоката стали кілька його коментарів у засобах інформації, в тому числі з приводу вироку журналісткам каналу «Белсат» Катерині Бахваловій (Андрєєвій) і Дарії Чульцовій. «Гадаєте, що підставою для виклику на позачергову атестацію стали скарги моїх клієнтів? Ні. Мін'юст вирішив, що мої коментарі в ЗМІ недостатньо кваліфіковані, а значить, треба перевірити, чи можу я далі працювати адвокатом», – писав раніше Зікрацький.

Сергій Зікрацький спеціалізується на авторському, корпоративному праві, інтелектуальній власності. Білоруській службі Радіо Свобода він розповів, що почав працювати над правовими аспектами роботи ЗМІ ще в університеті. Він захищає багатьох журналістів за політично вмотивованими справами, в тому числі він захищав TUT.BY у справі про позбавлення статусу ЗМІ, Катерину Бахвалову і співробітників білоруського «Пресклубу». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білорусь: житель Мінська отримав 15 діб арешту за те, що вивісив у вікні прапор Канади

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Медзакупівлі України» ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Козівській ...

КОМЕНТАРІ