ООН постановила розслідувати тиск білоруської влади на протестувальників

ООН постановила розслідувати тиск білоруської влади на протестувальників

26.03.21 12:58 0 555
Рада ООН з прав людини 24 березня ухвалила резолюцію створити команду для розслідування насильства білоруської влади проти демонстрантів, яке триває після останніх президентських виборів у Білорусі.

За це рішення проголосували 20 членів ради в Женеві проти семи, 20 утрималися. Серед країн, які виступили проти – Росія, яка позиціонує себе як послідовну союзницю Мінська.

Читайте також: У Білорусі позбавляють ліцензії адвоката, який захищав журналістів

«Ми маємо висловити свою підтримку народу Білорусі та притягнути до відповідальності винних у грубих порушеннях прав людини, аби розірвати порочне коло безкарності», – заявив посол Португалії Руї Масіейра на засіданні Ради ООН з прав людини, виступаючи від імені Європейського Союзу. Португалія наразі головує в ЄС.

Активісти неурядових організацій задокументували близько 1 тисячі випадків тортур проти опонентів режиму Лукашенка. 290 людей наразі є політичними в'язнями, щонайменше восьмеро людей загинули, за словами лідерки опозиції Світлани Тихановської.

Текст ухваленої резолюції ООН «засуджує кричущі порушення прав людини в Білорусі у зв'язку з президентськими виборами 2020 року, в тому числі систематичне заперечення прав людини та фундаментальних свобод».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ