Норвегія блокує продаж росіянам заводу Bergen Engines

Норвегія блокує продаж росіянам заводу Bergen Engines

26.03.21 10:21 0 348
Норвегія повідомила про блокування угоди з продажу підрозділу російського «Трансмашхолдингу» заводу Bergen Engines із виробництва двигунів. Наразі завод належить британській компанії Rolls-Royce.

В уряді Норвегії причиною блокування назвали побоювання, що в руки росіян можуть потрапити чутливі технології.

«Продаж посилить можливості російських військових, що в певній мірі суперечить інтересам Осло і його союзників в сфері безпеки», – заявила, виступаючи у норвезькому парламенті, міністр юстиції та громадської безпеки країни Моніка Мелані.

За її словами, норвезька влада має у своєму розпорядженні достатньо інформації, щоб зробити висновок, що запобігти такій угоді є абсолютно необхідним кроком.

Питання і побоювання в зв'язку з продажем виникли незабаром після того, як Rolls-Royce оголосила про свої наміри в минулому році. Британська фірма, відома в основному випуском автомобілів класу люкс і двигунів для авіагалузі, пояснила, що продає свій норвезький актив в рамках плану по збереженню прибутку в умовах пандемії коронавірусу. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Україна Росії посеред війни озброєння продавала: в SIPRI пояснюють

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Синоптики прогнозують ...
Наступна новина: Ведучий ТСН Святослав ...

КОМЕНТАРІ