На Тернопіллі якісні послуги на місцях – головне завдання децентралізації,- Володимир Труш

На Тернопіллі якісні послуги на місцях – головне завдання децентралізації,- Володимир Труш

26.03.21 10:04 0 422
23 березня, в рамках робочої поїздки до Великогаївської ОТГ, голова облдержадміністрації Володимир Труш оглянув ЦНАП у Великих Гаях. Він наголосив, що якісні та комфортні послуги доступні для всіх – це великий крок на шляху до сервісної держави й належного урядування.

Як розповів голова ОТГ Олег Кохман, центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Великогаївської об'єднаної територіальної громади створено 15 лютого 2018.

В цілому на реалізацію проєкту спрямовано 2 млн гривень, зокрема з місцевого бюджету Великогаївської сільської ради виділено 1 млн грн, а Мінсоцполітики забезпечило ЦНАП комп'ютерною технікою та меблями на суму майже 1 млн гривень в рамках проєкту “Прозорий офіс” (комп'ютерна техніка – 750 тис. грн, меблі – 225 тис. грн).

«Наше завдання - допомогти людям на місцях отримати, якісні, компетентні й швидкі послуги. Треба дбати про всіх, бо для старших людей набагато зручніше прийти в ЦНАП своєї громади та оформити пільгу чи іншу послугу, аніж їхати в район чи область. Також тут набагато швидше можна отримати паспорт у зв'язку з меншими чергами. Якісні послуги на місцях – головне завдання децентралізації», - зазначив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Також очільник області завітав до трьох лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини на території громади: в с.Товстолуг, с. Баворів та с. Великі Гаї на території Великогаївської ОТГ.

У ході візиту Володимир Труш оглянув приміщення лікарських амбулаторій, ознайомився із режимом роботи, забезпеченням лікарськими препаратами та медичним обладнанням, поспілкувався з працівниками АПСМ та поцікавився проблемами організації реформованої медицини в селі.

«Всі амбулаторії мають необхідні умови для того, щоб якісно обслуговувати жителів громади та конкретних сіл та надавати їм первинну медичну допомогу на місцях» - додав Володимир Труш.

Довідково. Великогаївська громада об'єднує 7 сільських рад. Тут проживає понад 11 тис. жителів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Естафета олімпійського ...
Наступна новина: У 2014 році на сході ...

КОМЕНТАРІ