Аграрії Тернопільщини отримали понад 200 млн фінансової підтримки у 2020 році

Аграрії Тернопільщини отримали понад 200 млн фінансової підтримки у 2020 році

26.03.21 09:09 0 447
У Тернопільській обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань кредитування аграріїв у 2021 році. Участь у якій взяв заступник голови ОДА Ігор Гайдук та директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів.

«Підтримка аграріїв - це один із пріоритетних напрямків діяльності. Так у 2020 році за програмами фінансової підтримки АПК з державного бюджету аграрії області отримали понад 211 млн грн. У тому числі через банки-партнери, які підписали з Міністерством економіки, торгівлі та сільського господарства меморандум про співпрацю, - 85,69 млн грн», - каже заступник голови Ігор Гайдук.

З програмою часткової компенсації сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва 170 підприємств Тернопільської області закупили 300 одиниць техніки та обладнання до нього на загальну суму 84,3 млн грн. Також аграрії отримували фінансову підтримку через численні державні програми.

Цьогоріч же у Державному бюджеті передбачено на державну підтримку АПК видатки у розмірі 4,5 млрд грн.

«Через уповноважені банки будуть фінансуватися такі програмами: здешевлення кредиті; здешевлення 25% вітчизняної с/г техніки і обладнання; підтримка галузі тваринництва, яка включає компенсацію вартості тваринницьких об'єктів профінансованих в минулі роки за рахунок кредитних коштів, компенсація сільськогосподарської техніки та обладнання», - розповідає директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Стахів.

Також, як додав Володимир Стахів, по двох програмах здешевлення кредитів та вітчизняної сільськогосподарської техніки і обладнання постанови на 2021 рік уже прийняті.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ