Російська мова отримала офіційний статус у Нагірному Карабасі

Російська мова отримала офіційний статус у Нагірному Карабасі

27.03.21 11:20 0 406
Сепаратистський парламент самопроголошеного Нагірного Карабаху проголосив російську мову офіційною поруч із вірменською. За проголосували 27 депутатів, двоє утрималися.

Рішення вступить силу після підписання президентом невизнаної республіки.

У законопроекті необхідність надати російській офіційного статусу пояснили «історичною пам'яттю культурних, військових, економічних відносин» між Нагірним Карабахом і Росією і той факт, що російська мова є другою мовою спілкування для багатьох жителів регіону.

У Нагірному Карабасі з листопада минулого року дислоковані російські військові в ролі миротворців – з їхньою присутністю погодилися лідери Вірменії та Азербайджану. Політики, які запропонували надати російській мові офіційний статус, вказують на те, що це необхідно, щоб полегшити спілкування з російськими військовими і гуманітарними працівниками.

Азербайджан, у міжнародно визнаних кордонах якого перебуває вся територія Нагірного Карабаху, не визнає рішення, ухваленого вірменською владою регіону. Президент Азербайджану Ільхам Алієв раніше заявляв, що єдина офіційна мова в Азербайджані – азербайджанська. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Азербайджану заявив, що Баку передав Єревану всіх військовополонених з Карабаху

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Дніпрі від ...
Наступна новина: Байден не згадав про ...

КОМЕНТАРІ