У Тернопільській області триває процес укладання договорів з НСЗУ

У Тернопільській області триває процес укладання договорів з НСЗУ

28.03.21 14:45 0 612
103 надавачі медичних послуг вже уклали договори з НСЗУ про медичне обслуговування населення. Про це повідомлено під час онлайн наради «Децентралізація в умовах трансформації системи охорони здоров'я».

«Ситуація з коронавірусною інфекцією показала, що медична система як в Україні, так і в регіонах готова реагувати на виклики пандемії. Щоденне перебування медиків на передовій в умовах роботи з інфекційним збудником нового для світу класу, оснащення лікарень, кисневе забезпечення – це те, що дало нам неабиякий життєвий, професійний досвід, поштовх цінити найважливіше – здоров'я. Своє, рідних та близьких. Жителів усієї нашої області. Тому питання з надання якісної медичної допомоги на Тернопільщині – пріоритетним є і буде», - зазначив голова ОДА Володимир Труш.

Нова Програма медичних гарантій стартуватиме з 1 квітня. Пакети медичних послуг удосконалили з урахуванням потреб українців. Якщо у 2020 році Програма медичних гарантій складалася з 32 пакетів, то у 2021 році додано ще 7.

«Фокус діяльності Національної служби здоров'я України є незмінним - пацієнт та його потреби. Та безперешкодний доступ до медичної допомоги, без катастрофічних фінансових витрат на лікування. Це принцип універсального медичного охоплення, до якого ми прагнемо, а Програма медичних гарантій є його невіддільною складовою. Реформа фінансування охорони здоров'я працює навіть в умовах пандемії COVID-19. І ми готові співпрацювати з Тернопільської ОДА, УОЗ та вами – керівниками, стосовно розв'язання будь-яких питань, які виникають, аби забезпечити пацієнтам вищий рівень медичної допомоги» - наголосила керівниця Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар'яна Возниця.

Додамо, що Тернопільська область в лідерах за рівнем автономізації медичних закладів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: The Jerusalem Post: ...
Наступна новина: У Чехії стартував перепис ...

КОМЕНТАРІ