Протести в Білорусі: силовики затримали в суботу близько 200 людей

Протести в Білорусі: силовики затримали в суботу близько 200 людей

28.03.21 13:51 0 573
Білоруські силовики 27 березня затримали на акціях протесту в країні близько 200 людей. Як повідомив правозахисний центр «Весна», який постійно оновлює свої дані, йдеться про щонайменше 194 затриманих.

Хоча МВС Білорусі раніше в суботу повідомляло про понад сотню затриманих – «за порушення громадського порядку». У відомстві втім заявили, що по країні «не зафіксовано жодного несанкціонованого масового заходу».

Правозахисники кажуть, що більшість затримань відбулися у столиці Мінську, в руки силовиків потрапили і п'ятеро журналістів – до вечора їх відпустили.

Організатори протесту планували акції протесту в центрі Мінська, але через значну присутність силовиків і оточення вулиць закликали прихильників збиратися у дворах і прилеглих вулицях біля площі Якуба Коласа.

На фото і відео з центру Мінська упродовж дня було видно військові машини, поліцейські фургони і перекриті вулиці. За повідомленнями, силовики затримували людей у випадковому порядку і вели у автозаки. Також були помічені проурядові демонстранти, які розмахують прапорами з автомобілів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ