День збройних сил у М’янмі: серед десятків загиблих є діти. На Заході назвали події «терором»

День збройних сил у М’янмі: серед десятків загиблих є діти. На Заході назвали події «терором»

28.03.21 14:02 0 518
У День збройних сил 27 березня у М'янмі загинули десятки людей, в тому числі – діти, що викликало швидку міжнародну реакцію і осуд.

Асоціація допомоги політичним в'язням М'янми заявляє, що кількість демонстрантів, убитих силовиками, – щонайменше 91. Кількість жертв від початку перевороту вже оцінюють у понад 400. Повідомляється про арешт понад 2600 людей.

Останнє насильство сталося після того, як 26 березня державне телебачення попередило, що учасники протесту мають «винести уроки», інакше «вам може загрожувати небезпека отримати постріл в голову і спину».

Посол США у М'янмі Томас Вайда заявив, що «силовики вбивають неозброєних мирних жителів, в тому числі дітей».

«Це кровопролиття жахливе. Це не дії професійних військових чи поліцейських», – сказав він. Представництво ЄС в цій країні назвало День збройних сил днем «терору і безчинств». Європейський союз і Сполучені Штати раніше ввели санкції проти чиновників, пов'язаних з переворотом і придушенням протестувальників.

Організація Об'єднаних Націй заявила, що отримала повідомлення про «безліч убитих», в тому числі дітей, вказавши, що «шокована насильством». В ООН заявили про дані щодо масових арештів і кажуть про сотні людей, які були поранені в 40 містах. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Протести в М'янмі: кількість загиблих перевищила 300 людей

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протести в Білорусі: ...
Наступна новина: Афганістан: через напади ...

КОМЕНТАРІ