У Криму продовжують блокувати доступ незалежних адвокатів до журналіста Єсипенка – Ладін

У Криму продовжують блокувати доступ незалежних адвокатів до журналіста Єсипенка – Ладін

30.03.21 11:45 0 414
Адвокат Алексей Ладін стверджує, що незалежним адвокатам продовжують блокувати доступ до арештованого в окупованому Криму фрілансеру Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владиславу Єсипенко, який перебуває зараз у слідчому ізоляторі Сімферополя. Про це він розповів під час онлайн-зустрічі об'єднання «Кримська солідарність» 28 березня.

«З 10 березня до сьогоднішнього часу жден із незалежних адвокатів не може потрапити до нього на побачення, щоб з'ясувати позицію», – сказав Ладін.

Але, як запевнив юрист, адвокати не залишатимуть спроб потрапити на побачення до арештованого.

За його словами, в СІЗО посилаються на те, що Єсипенко нібито добровільно відказується від інших захисників, окрім адвоката за призначенням.

Читайте також: «Репортери без кордонів» закликали звільнити затриманого в окупованому Криму Владислава Єсипенка

«Органи ФСБ разом зі співробітниками СІЗО проводять цілі операції з недопущення, в тому числі мене, до Владислава Єсипенка. У мене є основи припускати, що на нього здійснюється як фізичний, так і психологічний тиск із метою отримати потрібні свідчення або для чогось іще. Але цілком очевидно, що, якщо ФСБ прикладає такі зусилля для того, щоб ховати людину, в них явно недобрі наміри», – вважає адвокат.

Він відзначив, що разом із своїми колегами буде продовжувати спроби зустрітися з Єсипенком.

«Рано чи пізно незалежний захист потрапить до нього і ми з'ясуємо його позицію. Ми будемо продовжувати всіма законними методами домагатися зустрічі з ним, аби виявити, зазнає він тортур чи ні. Якщо він зазнає тортур, ми зробимо все, щоб це припинити», – додав він.

Окупаційна влада Криму інформації Ладіна щодо тиску на Єсипенка не коментує. Реакції керівництва СІЗО Сімферополя та Федеральної служби з виконання покарань Росії щодо затвердження незалежних адвокатів також немає.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Китай запровадив ...
Наступна новина: Коронавірус і Словаччина: ...

КОМЕНТАРІ