Смерть Джорджа Флойда: у США починається суд над колишнім поліцейським

Смерть Джорджа Флойда: у США починається суд над колишнім поліцейським

30.03.21 12:59 0 366
У Міннеаполісі 29 березня повинен розпочатися суд над колишнім офіцером поліції, якого звинувачують у смерть чорношкірого американця Джорджа Флойда. Очікується, що ключовим доказом у справі стане відео, на якому видно, як тоді офіцер поліції Дерек Шовін коліном став на шиб Флойда, притиснувши його до землі під час арешту. Він протримав так затриманого протягом дев'яти хвилин.

Після смерті Флойда у США та багатьох інших країнах почалися протести проти расової несправедливості та жорстокості поліції.

Шовіну висунуто звинувачення у вбивствах другого ступеня, вбивствах третього ступеня та ненавмисному вбивстві. Його долю вирішить журі присяжних.

Суд вирішуватиме, чи спричинили дії Шовіна до смерті Флойда.

Звинувачення наполягатиме, що те, що Шовін утримував Флойда, стало «суттєвою» причиною втрати ним свідомості і, врешті, його смерті.

Захист спробує довести, що Флойд міг померти від наявних захворювань або, що наркотики фентаніл та метамфетамін, виявлені в його організмі, сприяли його смерті. Очікується, що адвокати Шовіна також будуть стверджувати, що Шовін не мав наміру заподіяти шкоду затриманому.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Portugal Golden isa for ...

КОМЕНТАРІ