Громадянку України судитимуть за державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації

Громадянку України судитимуть за державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації

30.03.21 09:26 0 547
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Дзержинського міського суду Донецької області скеровано обвинувальний акт стосовно 51-річної жительки Донецька. Їй інкримінують державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянка України, діючи умисно та за власною ініціативою, задля участі в злочинній діяльності терористичної організації «ДНР», у 2017 році, разом із іншими особами створила та забезпечила функціонування мережі інформаторів.

Зокрема, учасники агентурної мережі збирали інформацію про переміщення та розташування на конкретних позиціях військової техніки, особового складу Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України в районі проведення АТО (ООС), та передавали її для подальшого використання учасниками терористичної організації. Такі дії могли завдати шкоди інтересам держави та призвести до інших тяжких наслідків.

Досудове розслідування здійснював СВ УСБУ в Рівненській області за оперативного супроводу ВКР УСБУ в Рівненській області та за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна чи без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Помер ще один лікар ...

КОМЕНТАРІ