Тернопілля: мінсоцполітики розпочинає інформаційну кампанію «Не дай домашньому насильству шанс!»

Тернопілля: мінсоцполітики розпочинає інформаційну кампанію «Не дай домашньому насильству шанс!»

30.03.21 09:17 0 413
Для переважної більшості людей домашнє насильство – це традиційно вкорінена норма, установлена поколіннями. Постраждалі від домашнього насильства (переважно жінки) не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов'язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства.

Насильство щодо жінок і дівчат негативно впливає на їх репродуктивне здоров'я, внаслідок чого знижується рівень народжуваності та збільшується кількість новонароджених дітей з вадами здоров'я.

COVID-19 безжально змінив життя людей, з'явилися додаткові фактори, які провокують прояви домашнього насильства.

Саме тому Міністерство соціальної політики України розпочинає інформаційну кампанію «Не дай домашньому насильству шанс!»

Діти, які зростають у сім'ях, де відбувається насильство, в майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя.

Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім'ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають неосвічені особи. Однак, це не так!

Домашнє насильство має місце в сім'ї незалежно від соціального статусу, релігійних переконань чи етнічного походження.

Мінсоцполітики інформує: якщо ви потребуєте консультації, боїтеся звертатися до поліції з даного питання чи з інших причин, то можете зателефонувати на номери «гарячих ліній», де вам нададуть консультації та роз'яснення.

#КабінетМіністрів #ОфісПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Громадянку України ...

КОМЕНТАРІ