У Лондоні вперше за пів року не зафіксували жодної пов’язаної з СOVID-19 смерті за добу

У Лондоні вперше за пів року не зафіксували жодної пов’язаної з СOVID-19 смерті за добу

30.03.21 12:07 0 354
Вперше за останні шість місяців у Лондоні за добу, 28 березня, не зафіксували жодної смерті, викликаної COVID-19. Про це свідчать дані Служби охорони здоров'я Англії.

У розпал кризи в квітні минулого року в Лондоні реєстрували близько 230 смертей на день, пов'язаних з коронавірусом.

«Це фантастична віха, але ми ще дуже далекі від того, щоб повернутися до нормального життя», – цитує ВВС медиків.

На Лондон припадає близько 12 відсотків усіх випадків смерті від коронавірусу у Великій Британії, і він був епіцентром першої хвилі пандемії в минулому році.

Як зазначив Джим Таун, лікар відділення інтенсивної терапії лікарні Університетського коледжу Лондона, зараз у реанімації лишаються близько семи пацієнтів, і медики очікують, що їм стане краще. Втім, додав він, це ставить нові завдання: тепер вони отримали змогу проводити відкладені операції та терапії, але при цьому мають тримати лікарні напоготові на випадок третьої хвилі пандемії.

У Англії 29 березня починається друга фаза послаблення пов'язаних з пандемією коронавірусу обмежень. Від жителі Англії зможуть збиратися на вулиці групами до шести людей, або ж двома домогосподарствами. Згідно з новими правилами, також можуть відновитися змагання аматорських команд, а також заняття спортом на відкритому повітрі, таким як теніс, гольф і плавання.

Станом на 28 березня у Британії першу дозу вакцини отримали понад 30 мільйонів дорослих. Для щеплення використовували дві вакцини: одну, розроблену Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca, та препарат від компаній Pfizer / BioNTech.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суецький канал: спроби ...

КОМЕНТАРІ