У Рівненській області незаконна порубка дубів - учасникам ОЗГ загрожує до 7 років ув’язнення

У Рівненській області незаконна порубка дубів - учасникам ОЗГ загрожує до 7 років ув’язнення

30.03.21 11:03 0 348
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Дубровицького районного суду скеровано обвинувальний акт щодо 3 жителів Рівненщини. Їх обвинувачують у незаконній порубці лісу, вчиненій у складі організованої групи (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці грудня 2019 року 48-річний уродженець Сарненщини створив і очолив організовану групу, до якої залучив 21-річного сина та 35-річного знайомого. Угруповання, не маючи передбаченого законом спеціального дозволу на проведення порубки лісу, займалося «заготівлею» деревини породи дуба на території Дубровицького та Зарічненського районів Рівненської області. Транспортували деревину до Рівного та на Волинь з метою її подальшої реалізації.

Кожен із учасників злочинної групи, при цьому, діяв відповідно до попередньо розробленого та узгодженого плану із чітким розподілом функцій для досягнення спільної злочинної мети. Своїми діями чоловіки завдали збитків лісовим господарствам на майже 140 тисяч гривень.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області.

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У 2020 в Україні засудили ...

КОМЕНТАРІ