На сьомому небі від щастя: Неля Шовкопляс здійснила мрію юнака,який бореться з хворобою

На сьомому небі від щастя: Неля Шовкопляс здійснила мрію юнака,який бореться з хворобою

30.03.21 15:55 11 543

Став пліч-о-пліч біля своєї найзаповітнішої мрії та відчув себе справжнім пілотом літака особливий підліток зі Стрия, Львівської області.

У березні телеведуча Неля Шовкопляс, проєкт Здійсни мрію та Міжнародні авіалінії України здійснили мрію 15-річного юнака Андрія Калужного — політати на літаку і відчути себе пілотом!

Омріяну подорож команда встигла організувати до оголошення локдауну.

За можливостями сьогоднішньої медицини, діагноз Андрія — синдром MORFAN — рідкісний і не може бути повного одужання. Одним з його проявів є гіпоглікемія — у Андрійка постійно падає рівень глюкози в крові. Для того, аби здійснити свою мрію і стати пілотом, юнаку потрібно пройти фізичну підготовку, а для нього такі навантаження протипоказані. Попри це Андрій може наблизитися до бажаної професії.

У аеропорту Бориспіль хлопця зустріла волонтерка благодійного проєкту Неля Шовкопляс з доброю звісткою — Андрій вирушає подивитися на світ «очима пілота» у суперполіт!

Півтори години авіаподорожі над Києвом і областю, уздовж Дніпра, біля ЧАЕС і над Прип'яттю та Гостомелем, де базується АН-225 «Мрія», під супровід цікавих історій пілотів-екскурсоводів про авіаційну справу. Андрій не відводив очей від ілюмінатору та уважно запам’ятовував кожне слово. На цьому рейсі літак пролітає так низько, що пасажири можуть розгледіти знайомі будинки або пам’ятки міста. Після польоту на мрійника чекала екскурсія найбільшим пасажирським лайнером України — Boeing 777.

На борту великого літака Андрія провели до кабіни льотного екіпажу і показали їхню кімнату відпочинку, схожу на капсульний готель. Висота кімнати —  1,5 метра, а зріст мрійника — 202 см (!), тому йому довелося сильно нахилитися, щоб увійти. Побачити на власні очі, як влаштована кабіна пілота для підлітка було надважливо — раніше Андрій вивчав ергономіку літака тільки з пізнавальних відео та книжок.

Команда проєкту вірить в те, що з розвитком технологій, Андрій Калужний зможе підняти у небо літак.

«Сьогодні ми тільки наблизили Андрійка до його мрії. Нікому не відомо, як там буде у майбутньому: можливо знайдуть ліки від цієї хвороби або стрімко зміняться новітні технології. Ми віримо, що Андрію все вдасться. Юнак захоплюється також IT-технологіями, тому дарую йому навчальні курси. Хто знає, може, саме він зробить великий програмний переворот, і більше хвороба не буде на заваді до його «пілотної» мрії. Можливо, за кілька років пілотувати літаками можна буде звідси, з землі, у спеціальних кабінетах через дисплеї», - прокоментувала Неля Шовкопляс.

Вражений здійсненням мрій Андрій запевнив команду проєкту, що колись посадить літак у Львівський аеропорт. Туди, де вперше побачив залізного птаха і закохався в авіацію.

Проєкт "Здійсни мрію" стартував 29 квітня 2016 року у Всесвітній день бажань. За час існування проєкту здійснено сотні грандіозних мрій маленьких пацієнтів лікарень. Здійснення мрій дарують дітям позитивні емоції, які мають цілющу силу і позитивно впливають на життєві показники і процес лікування. Як наголошує кураторка проєкту Лідії Таран, то такі діти мають отримати особливу увагу і бачити не тільки біль медичних процедур і сльози близьких, а й світ, наповнений добром та усмішками, радістю, любов’ю та підтримкою.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 110)
Попередня новина: Дитячі наручні годинники
Наступна новина: Польза улиток для здоровья

КОМЕНТАРІ

аватар країна
marrykill4 - 30.03.21

Велике спасибі, прикольно написано креативно

аватар країна
ogbuda - 30.03.21

Стаття неоднозначна - не можна кидатися в крайності.

аватар країна
yourusernamegag - 30.03.21

Через деякий час Ваша стаття стане популярною. Запам'ятайте мої слова.

аватар країна
Vasenka56 - 30.03.21

я в захваті від Вашого стилю

аватар країна
Farhanzaman - 30.03.21

Велике спасибі!

аватар країна
TimGal - 30.03.21

Хм… У каждого абрама своя программа.

аватар країна
osennyayakhandra - 30.03.21

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
PovelitelKlitora - 30.03.21

Сколько ж можно говорить…

аватар країна
OldRoger - 30.03.21

І правда креатив ... супер!

аватар країна
krocki777 - 30.03.21

вот это позитив) просто класс)

аватар країна
Jahmanah - 30.03.21

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал