Переваги вищої освіти в Канаді

Переваги вищої освіти в Канаді

30.03.21 16:49 11 968

В наші дні все більше студентів і їх батьків вибирають для себе не українську, а зарубіжну освіту. Серед країн, гостинно відкривають двері для іноземних студентів, можна перерахувати Великобританію, Німеччину, Австралію, США, Канаду і т. д. Далі, ми більше детально поговоримо про переваги та перспективи канадської освіти. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Атлас": https://atlasedu.com.ua/ua/news/obuchenie-v-toronto/, на сайті якої ви безпосередньо можете прочитати про навчання в Торонто.

Що приваблює людей, які бажають здобути освіту в Канаді?

По-перше, цевисокий рівень життя. Київ займає 86 місце в рейтингу найдорожчих міст світу після Токіо та Осаки, при цьому в рейтингу благополучности найбільших міст світу воно посідає лише 201 місце (дослідження Mercer Human Resource Consulting). У свою чергу, за даними дослідження впливового журналу The Economist 3 канадських міста входять в десятку найбільш благополучних міст світу:

  • 1-е місце - Ванкувер (столиця Олімпійських Ігор 2010 року);
  • 4-е місце - Торонто (найбільше місто Канади);
  • 5 е місце - Калгарі (нафтова столиця Канади).

Ці міста отримали таку високу оцінку за низкою критеріїв:

  1. безпека;
  2. рівень освіти;
  3. санітарний стан;
  4. рівень охорони здоров'я;
  5. культури;
  6. екологічна обстановка;
  7. робота транспорту;
  8. політична і економічна стабільність.

По-друге, це висока якість навчання, Канада витрачає на розвиток освіти 5.2 % свого ВВП, який становить 38,500 доларів на душу населення. Цікаво відзначити, що кожна провінція Канади стимулює утворення по-своєму. Наприклад, в провінції Манітоба іноземний студент, влаштувався на роботу після закінчення університету, має право на податкове вирахування в розмірі до 60 % від вартості навчання.
 
Вкладаючи гроші в освіту, Канада гарантує його якість. Це проявляється в тому, що студенти отримують доступ до новітніх розробок науки і техніки і великим джерел інформації. До послуг студентів кращі викладацькі кадри, великі бібліотечні ресурси, безкоштовний безлімітний інтернет. ВНЗи оснащені за останнім словом техніки: комп'ютерні класи знаходяться у вільному доступі, аудиторії обладнані новітнім проекційним обладнанням та смарт бордами (інтерактивними дошками) і т. д. Примітно те, що таке фінансування отримують не тільки найпрестижніші ВНЗи Канади, як, наприклад, Університет Торонто, а й рядові державні коледжі, такі як Seneca College або Humber Institute of Advanced Learning and Technology в м. Торонто і т. д.
 
Кілька слів про якість програм, пропонованих канадськими вузами. Спеціальні комісії з числа потенційних роботодавців стежать, щоб склад пропонованих навчальних програм найбільш повно відповідав інтересам бізнесу. Щоб зробити випускника найбільш підготовленим до реальних умов роботи, навчальні плани періодично переглядаються, а незатребувані спеціальності закриваються. Також коледжі ведуть статистику працевлаштування своїх випускників, наприклад Seneca College або Conestoga College в Онтаріо. На найбільш популярні спеціальності відсоток працевлаштування доходить до 100 % в перший місяць після закінчення програми!

По-третє, це практика. Канадська система освіти усвідомлює важливість отримання студентами практичних навичок, поряд з теоретичними. На багатьох програмах передбачено до декількох семестрів оплачуваного стажування, на які відбираються студенти тільки з хорошою успішністю. Завдяки цьому, випускник виходить зі стін ВНЗ, вже маючи досвід роботи за фахом, що робить його більш конкурентоспроможним на ринку праці. Залежно від тривалості програми молодий спеціаліст має право на роботу від восьми місяців до 3 років. Особливо привабливо для іноземних студентів отримання магістратури в Канаді.
 
По-четверте, це доступність. Важливим є і той факт, що Канада дає можливість вчитися не тільки вчорашньому школяреві, а й дорослому фахівцю з вищою освітою і досвідом роботи. Для цього, поряд з магістратом і докторантури, існують програми 2-го вищої освіти в коледжах провінції Онтаріо, тривалістю від 8 місяців до 2 років.

Наприклад, в таких коледжах, як Seneca College або Humber Institute of Advanced Learning and Technology в м Торонто, або Fanshawe College і Conestoga College в передмісті Торонто. Також існують дипломи на базі ступенів бакалавра або спеціаліста, тривалістю від 1 до 2-х років, які пропонує за доступною ціною Університет Thompson Rivers в м. Кемлупс, м. Британська Колумбія.


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 103)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Lizard00011 - 30.03.21

Невероятно!

аватар країна
prospect16 - 30.03.21

5ка! Отличный пост!

аватар країна
Axlit - 30.03.21

Куль надо таких статей по-больше!

аватар країна
I_DIM - 30.03.21

підкупила щирість статті

аватар країна
bogus999 - 30.03.21

А чи давно запустили цей сайт?

аватар країна
BIGV10 - 30.03.21

Блог супер, побільше б таких!

аватар країна
SSDdisk - 30.03.21

Я присоединяюсь ко всему выше сказанному.

аватар країна
GaliaF - 30.03.21

Корисного багато знайшла для себе

аватар країна
ThomasS8 - 30.03.21

Мне нарвится стиль изложения

аватар країна
Well_played_folks - 30.03.21

Готовий дискутувати по темі?

аватар країна
Delusionhs - 30.03.21

Все подобається. Спасибі за пост!