Бойлери непрямого нагріву: що потрібно знати?

Бойлери непрямого нагріву: що потрібно знати?

30.03.21 17:06 10 452

Бойлер - це дуже потужний апарат, орієнтований на забезпечення гарячою водою цілого ряду водозабірних точок. Бойлери нагрівають за рахунок джерела тепла від системи центрального опалення, опалювального котла або іншого виду енергії. Ці пристрої мають більш складну конструкцію в порівнянні зі звичайними водонагрівачами завдяки замкнутій системі труб, по яких «рухається» теплоносій, найчастіше вода. Далі, ми детально розглянемо електричні бойлери. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://teplocentr.ua/vodopostachannya/vodonagrivachi/elektrichni-boylera/, в якому їх безпосередньо можна придбати.

Електричний проточний водонагрівач

Цей апарат дуже зручний як для квартири, так і для громадських приміщень готелів, ресторанів. Це пристрій, який здійснює нагрів води прямо з водопроводу. Такий агрегат не має спеціального резервуара для зберігання рідини. Вода нагрівається безпосередньо під час проходження через ТЕН або спіральний нагрівальний елемент. У цьому його основна перевага перед водонагрівачами накопичувального типу не потрібно чекати, поки вода в баку досягне необхідної температури. Багато моделей мають автоматичну систему безпеки, при закритті крана вимикається і водонагрівач, а при відкритті - вмикається.

Кожен з перерахованих «плюсів» має і свою зворотну сторону. Досить велика потужність передбачає пристойні витрати електроенергії при порівняно невеликій продуктивності. Швидко нагріта таким апаратом вода більше нагадує теплу, ніж гарячу. До того ж, електричний проточний агрегат часто не здатний забезпечувати водою одночасно кілька водозабірних точок. Тут вже доведеться вибирати, або ванна, або кухня.

Наступні негативні явища пов'язані не стільки з самою технікою, скільки з якістю комунікацій, які проводять струм і воду. Електропроводка часто не розрахована на велике сумарне навантаження потужної техніки, тому необхідна установка додаткової жили, а також заміна штатних автоматів. Монтаж водонагрівача в цьому випадку ускладнюється і без допомоги фахівців не обійтися.

Електричні проточні апарати користуються популярністю. Часто використовуються в будинках, в салонах краси та багатьох інших установах. Їх безшумність та можливість швидко отримати гарячу воду приваблює багатьох. Однак, погана якість води ще один бич для жителів міст. Воно сприяє утворенню вапняного нальоту при нагріванні, який суттєво скорочує термін експлуатації техніки.

Електричний накопичувальний водонагрівач

Саме по собі слово «накопичувальний» передбачає наявність бака або котла, в якому накопичується вода для подальшого нагріву. По конфігурації бака ці пристрої бувають горизонтального і вертикального типу. Таким чином, незважаючи на досить значні габарити, вони припускають різні варіанти установки. Для водонагрівачів з баком дуже великого розміру потрібні окремі невеликі приміщення або ніші.

Нагрівання води в агрегатах накопичувального типу відбувається поступово, не вимагаючи великих витрат електроенергії, при цьому якість нагрітої води завжди буде чудовою.

Накопичувальні водонагрівачі поділяють на:

  1. безнапірні (відкриті);
  2. напірні (закриті).

Для безнапірних водонагрівачів не потрібно система централізованого водопостачання. Джерело води може бути автономним. Вони мають невеликий обсяг і потужність. Обслуговують одну водозабірну точку.

Апарати закритого типу підключаються до централізованого опалення, гаряча вода може йти одночасно з усіх кранів в будинку. В цей час підтримується постійний тиск, який відповідає тиску у водопровідній мережі. Для того, щоб воно не перевищувало допустиму норму, апарат повинен бути оснащений запобіжною групою. Вона включає в себе запобіжний клапан, який виконує відразу кілька функцій: контролює тиск і воду в баку, щоб уникнути неполадок.

Що стосується основних переваг накопичувальних електричних водонагрівачів, то це, крім економічності, збереження температури води на тривалий час, завдяки термоізоляції. Час нагріву залежить від розмірів і обсягів бака, воно може становити від декількох хвилин до декількох годин.

Всі баки і бойлери виготовляються з нержавіючої сталі, покритої або глазур'ю, або тефлоном. Всередину встановлюється магнієвий анод, який захищає внутрішню поверхню від корозії і нальотів сторонніх речовин. Сучасні накопичувальні моделі включають в себе велику кількість додаткових функцій. Але за цим пристроєм також буде потрібен догляд. Якість води безпосередньо залежить від стану внутрішньої поверхні. Тому не уникнути періодичних профілактичних робіт і перевірки стану агрегату. Деякі моделі накопичувальних водонагрівачів мають систему регулювання температури.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги вищої освіти в ...
Наступна новина: Обслуживание и укладка ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
artemzab - 30.03.21

спасибо за интересную ретроспективу!

аватар країна
independent645 - 30.03.21

Дуже дякую. Дуже корисна інформація

аватар країна
yaroslavbilan - 30.03.21

Привет! Предлагаю обмен постовыми с вашим блогом.

аватар країна
varmar2 - 30.03.21

Благодарствую, полезная вещь.

аватар країна
kaluga196 - 30.03.21

новина послав по інету.

аватар країна
Mevic - 30.03.21

думки здорові, але важко читати, не знаю чому.

аватар країна
Desyatnikov_Oleg - 30.03.21

Ну жесть конечно…

аватар країна
Grendberg - 30.03.21

Пожал бы руку автору, и дал по морде всем его ненавистникам.

аватар країна
Danchic - 30.03.21

чого струму не придумають ...

аватар країна
tourist013 - 30.03.21

Это уже далеко не новость, я об этом пару месяцев назад читал.