США: на суді через смерть Джорджа Флойда почалися вступні промови сторін

США: на суді через смерть Джорджа Флойда почалися вступні промови сторін

31.03.21 12:14 0 694
У Міннеаполісі почався суд над колишнім офіцером поліції Дереком Шовіном, якого звинувачують у смерті 46-річного чорношкірого Джорджа Флойда.

Прокурор Джеррі Блеквелл у своєму вступному слові заявив присяжним, що варто пам'ятати про дев'ять хвилин 29 секунд – стільки часу Шовін протримав коліно на шиї Флойда 29 травня минулого року.

Блеквелл нагадав присяжним, що Шовін «не відпустив і не піднявся» навіть після того, як Флойд 27 разів сказав, що не може дихати, і перестав рухатися.

«Він поставив коліна йому на шию і спину, притиснуваши і розчавивши його, доки дихання – ні, пані та панове – саме життя не залишило його», – сказав прокурор.

Читайте також: США: у справі про смерть Флойда при затриманні обрали склад присяжних

Присяжним також було продемонстрували відео смерті Флойда.

Шовіну загрожують звинувачення у вбивстві третього ступеня та вбивстві другого ступеня. 12 присяжних, серед яких є як білі, так і чорношкірі, мають ухвалити рішення щодо вироку.

Захист намагатиметься викликати сумніви в провині Шовіна, посилаючись на докази того, що Флойд нібито міг померти від вже наявних у нього захворювань або наркотиків.

Також, як очікується, адвокати Шовіна стверджуватимуть, що Шовін не мав наміру заподіяти йому шкоду.

Деякі члени групи присяжних попросили звільнити їх від виконання обов'язків через тиск і гучний характер судового розгляду. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Вихідні у США: пожежі, сутички з поліцією та хвилі затримань (фотогалерея)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Білорусь: проти ...

КОМЕНТАРІ