Білорусь: проти Тихановської й ініціативи BYPOL відкрили справу про підготовку теракту

Білорусь: проти Тихановської й ініціативи BYPOL відкрили справу про підготовку теракту

31.03.21 12:29 0 601
Генеральна прокуратура Білорусі порушила кримінальну справу про підготовку акту тероризму проти колишньої кандидатки в президенти і однієї з лідерів опозиції країни Світлани Тихановської й учасників ініціативи BYPOL, пише державне агентство БелТА з посиланням на голову відомства Андрія Шведа.

«Генеральною прокуратурою на підставі матеріалів, представлених Комітетом державної безпеки і МВС, щодо Тихановської та учасників так званої ініціативи BYPOL порушено кримінальну справу про підготовку акту тероризму організованою групою за статтею 289 Кримінального кодексу. Зазначені особи кілька днів тому намагалися вчинити вибухи і підпали на території столиці та інших міст. Затриманий на місці злочину громадянин Малейчук вже дав свідчення про організаторів та учасників теракту», – сказав Швед.

У прокуратурі заявили, що «в плани організаторів входило звинуватити представників органів державної влади в здійсненні дій, що створюють небезпеку загибелі людей». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі силовики затримали десятки людей на акціях до Дня Волі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США: на суді через смерть ...
Наступна новина: На Тернопільщині стартує ...

КОМЕНТАРІ