Молдова: Санду звернулася до суду щодо розпуску парламенту

Молдова: Санду звернулася до суду щодо розпуску парламенту

31.03.21 08:05 0 363
Президентка Молдови Мая Санду повідомила, що звернулася до Конституційного суду країни за висновком щодо її наміру розпустити парламент і скликати дострокові вибори.

«Я, як і експерти з конституційного права, вважаю, що є юридичні обставини для розпуску парламенту», – заявила Санду 30 березня, через п'ять днів після того, як парламент, в якому переважають соціалісти, не зміг затвердити кандидата від Санду на посаду прем'єр-міністра – Ігоря Гросу.

Він не отримав необхідних голосів через відсутність кворуму в парламенті, його не підтримала більшість, сформована соціалістами та групою «За Молдову».

Санду вкотре розкритикувала нинішній парламент, заявивши, що до нього входять корумповані депутати, які «збіднюють країну».

Після оголошення Санду голова Соціалістичної партії та колишній президент Молдови Ігор Додон заявив, що його партія використовуватиме «всі законні засоби», щоб не допустити проведення загальних виборів під час пандемії коронавірусу. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як Зеленський та Санду будуть діяти проти Путіна?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Полезные свойства кофе
Наступна новина: У Суецькому каналі ...

КОМЕНТАРІ