Виготовляли в підпільних цехах і збували по всій Україні – за бізнес на фальсифікованому алкоголі судитимуть трьох чоловіків

Виготовляли в підпільних цехах і збували по всій Україні – за бізнес на фальсифікованому алкоголі судитимуть трьох чоловіків

31.03.21 13:13 0 594
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох жителів Вінниччини, яким інкримінують незаконне масове виробництво алкогольних напоїв у підпільних цехах, а також зберігання, транспортування з метою збуту та безпосередньо збут таких підакцизних товарів, вчинених організованою групою (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ч. 2 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що один з жителів міста Могилів-Подільський, Вінницької області, для власного швидкого збагачення, розробив план незаконного придбання, транспортування та збуту алкогольних напоїв.

Так, організатор вивчив рецептуру напоїв, знайшов постачальників спирту та різних смакових концентратів, а також закупив обладнання і комплектуючі елементи, необхідні для початку виробництва, та знайшов шляхи збуту готової продукції, в тому числі і на Рівненщині. Крім того до організованої групи чоловік залучив двох своїх знайомих.

У телефонних розмовах учасники угруповання використовували умовні назви алкогольних напоїв та виключали засоби мобільного зв'язку, перебуваючи у приміщеннях цеху чи на території поблизу них.

Встановлено, що група займалася незаконною діяльністю з березня 2020 року. Ділків викрили 02.11.2020 працівники Управління СБ України в Рівненській області, УСР в Рівненській області ДСР Національної поліції України, а також слідчого управління ГУ ДФС у області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

У них вилучили майже 50 тонн спирту та вже готових алкогольних напоїв без будь-яких дозвільних документів, а також обладнання, засоби зв`язку та документацію, яка підтверджує протиправну діяльність. Орієнтовна вартість вилученого алкоголю – 10 мільйонів гривень. На це майно накладено арешти.

Обвинувальний акт скеровано до Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі МОН планує ...
Наступна новина: В Афганістані вбили трьох ...

КОМЕНТАРІ