На Тернопільщині стартує 16-а Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця»

На Тернопільщині стартує 16-а Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця»

31.03.21 12:44 0 645
З 1 квітня по 30 вересня 2021 року триватиме 16-а Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця – 2021». Приєднується до неї і Тернопільщина. Про це повідомив начальник управління сім'ї та молоді ОДА Андрій Човган під час прес-конференції.

«Цьогорічна акція пройде під гаслом «Здорові немовлята» і буде присвячена збору коштів для закупівлі обладнання для дітей з вадами серця. За кошти, які будуть зібрані у Тернопільській області, закуплять сучасне медичне обладнання для Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні. Лікарня отримає обладнання для неонатального центру, зокрема відділення для недоношених новонароджених дітей та відділення інтенсивної терапії новонароджених», - прокометував начальник управління сім'ї та молоді ОДА Андрій Човган.

Він зазначив, що 2020 рік був нелегким, але незважаючи на труднощі все-таки вдалося зібрати більше 140 тисяч гривень та залучити понад 200 волонтерів. А за 15 років проведення акції в області, зібрано коштів та закуплено обладнання на суму 2 313 240,45 грн.

«У 2020 році акція проходила під гаслом «Дитяче серденько, живи!». За зібрані кошти ми придбали монітор пацієнта STAR800F з модулем вимірювання СО2 та аксесуарами, 5 пульсоксиметрів «БІОМЕД» ВР-10М, насос інфузійний «БІОМЕД» МЕ 600. Діагностика та лікування дітей області цим обладнанням здійснюватиметься безкоштовно. Тому звертаємося до всіх охочих поповнювати лави волонтерів, адже разом ми можемо зробити більше», - наголосив Андрій Човган.

У Тернопільській області до участі в акції планується залучити близько 600 волонтерів – учнів шкіл, студентів, членів молодіжних та дитячих громадських організацій, повідомив регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» в області Арсен Ляхоцький.

«Участь в акції можуть взяти усі охочі. Волонтери матимуть спеціальні бейджі, а скриньки, до яких збиратимуться пожертвування – захисні елементи та символіку благодійного фонду «Серце до серця». Зібрані кошти волонтери переказуватимуть на рахунок Фонду, а квитанції приноситимуть в штаб. Штаби акції та загони волонтерів діятимуть у кожному районі області. У м. Тернополі штаб акції діятиме на базі Молодіжного центру – Тернопіль (вул.Й.Сліпого, 3, каб.3)”, - зазначив Арсен Ляхоцький.

Нагадаємо, акція проходить за підтримки Національної соціальної сервісної служби, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров'я України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Білорусь: проти ...
Наступна новина: На Тернопіллі МОН планує ...

КОМЕНТАРІ