Академія Характерництва – забута філософія для сучасних козаків

Академія Характерництва – забута філософія для сучасних козаків

31.03.21 09:47 0 1743

«Після очищення історії від брехні не обов’я«Інформаційні операції. Курс спеціальної підготовки»зково залишається правда, іноді –зовсім нічого.»   

 С. Лец

Немає напевно в Україні людини, яка б не знала про міць та велич козаків. Ще зі шкільних років історії про козацтво загартовували в нас любов до історії, до Батьківщини та сіяли зерно завзяття, з яким козаки захищали свої землі. Втім, про існування козаків-характерників знає вже далеко не кожен, адже фактів про них небагато. Та навіть наявні свідчення про характерників настільки овіяні надзвичайним, що складно повірити у їх реальність.

Взагалі, історія України потрапила під таку кількість редакцій, що багато правди залишилася стертою та забутою назавжди. Та іноді залишається тонесенька ниточка, потягнувши за яку можна дістати те, що здавалось втраченим. Така ж участь настигла і характерників. Ще за часів московської окупації слово «характерник» примусово знищували зі словообігу та видаляли зі словників. Заборонялося вживання цього, страшного для окупантів, терміну. Однак, історія про козаків із надзвичайними здібностями просочилася у сьогодення через розповіді прадідів та поміж рядків письменників. Дослідникам характерництва довелося по уламкам збирати та відбудувати справжню історію козаків.

«10 років тому під час зйомок фільму «Чорний козак» я танцював танець зі смертю – Богаркан. І тоді я відчув, що країні потрібен свій національний герой. А хто ж це буде, як не козак-характерник, надзвичайних здібностей якого не менше, ніж у супер- чи спайдермена. Я вирішив написати на цю тему книгу. Тому я почав знайомитися з людьми, які займаються Спасом, характерництвом, козацтвом, відьомством, вчився у них та у результаті зібрав ту інформацію, яку згодом відтворив у своїх книгах», - розповідає засновник Академії характерництва, автор книги «Козак-характерник, або таємна наука діда Архипа» Денис Богуш на одній зі своїх вступних лекцій.

Спершу, розповіді дослідника характерництва здаються казочками для дітей, та коли цікавість перетинає межу допитливості, починаєш копати глибше та знаходиш для себе іншу реальність.
Захоплення вміннями характерників не може не наштовхнути на бажання до наслідування містичних героїв. Шлях становлення від дитини зі здібностями до характерника чудово описав Денис Богуш у своїй книзі «Козак-характерник, або таємна наука діда Архипа». А от про методи та вправи, які використовували для тренувань свідомості козаків, ми дізнаємося у циклі відкритих лекцій Академії характерництва у рамках проекту «Козак-характерник» Дениса Богуша.

Згідно системи підготовки характерників, шлях до нових знань та вмінь розпочинається із першої сходинки «Спас тіла», до якої крокують із стану «Море горя», тобто із світу своїх проблем до пізнання себе. Далі йдуть і інші щаблі: Спас правди, Спас , Спас снива, Спас стану, Спас волі, та найвища точка – Спас Мамай. Таким чином характерницька наука має вигляд гори Мамая.

Така структура Спасу говорить про характерницьку науку як про складну філософію. Адже за визначенням науковців, філософія виникає як спроба знайти відповіді на основні світоглядні питання за допомогою міркування з метою орієнтації людини у світі. Також під філософією розуміють форму людського мислення, теоретичну форму світогляду. Тому і не дивно, що сакральні знання характерників дозволяли їм по іншому дивитися на світ, відчувати своє тіло та задіяти усі можливості свого організму.

 За словами Дениса Богуша, знання козаків як ніколи стали актуальними у сьогоденні. За умов війни на сході України, технології характерників можна використовувати у військовій сфері, особливо у підготовці бійців до спецназу. І це не лише припущення. У тісній співпраці із ЗСУ та автора проекту «Козак-характерник» було створено книгу «Інформаційні операції. Курс спеціальної підготовки» для підготовки свідомості бійців до військових дій. Нажаль, у відкритому доступі цієї книги не знайти.

На щастя, долучитися до сакральних знань козаків-характерників можуть не лише бійці спецназу. Під час відкритого циклу лекцій в рамках Академії характерництва Денис Богуш розкриває зміст книги «Інформаційні операції. Курс спеціальної підготовки» та ділиться основними вправами по розширенню та звуженню свідомості. Наразі кожен охочий може долучитися до Академії та дізнатися хто такі характерники, що таке Спас та отримати теорію бойових, лікувальних та українських традицій.

Враховуючи усі фактори ризику, які сприяють знищенню козацьких традицій, ми маємо відродити коріння роду шляхом сприймання та передачі інформації майбутнім поколінням. Ми об’єднані однією історією та не маємо права вирвати із неї героїчну сторінку українського козацтва. Тому спроба перейняти характерницьку науку – це не лише пізнання нової філософії, а й вірний шлях до збереження української культури у неспаплюженому вигляді.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 120)
Попередня новина: Володимир Зеленський ...
Наступна новина: Шмигаль про подорожі у ...

КОМЕНТАРІ