Росія продовжила космічну співпрацю зі США до 2030 року

Росія продовжила космічну співпрацю зі США до 2030 року

05.04.21 12:27 0 346
Російський уряд продовжив угоду про космічну співпрацю із США до 2030 року – це одне з небагатьох партнерств між Москвою і Вашингтоном на тлі погіршення відносин. Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін схвалив і підписав продовження договору 3 квітня, йдеться в повідомленні російського уряду.

Оригінальна угода про співпрацю, підписана в 1992 року і вже продовжена чотири рази, створила основу для широких космічних проєктів і досліджень між НАСА та Роскосмосом, космічними агентствами двох країн.

Сюди входила спільна робота на Міжнародній космічній станції, а також перевезення Росією астронавтів і матеріалів та обладнання на орбітальну станцію та з неї. Після рішення США зупинити експлуатацію своїх космічних кораблів російські космічні кораблі «Союз» і «Прогрес» стали єдиним видом транспорту, щоб дістатися до станції.

Недавно це змінилося, коли 30 травня 2020 року приватна американська компанія SpaceX вперше запустила у США ракету Falcon 9 зі своїм космічним кораблем Crew Dragon та астронавтами NASA Дуґом Герлі і Бобом Бенкеном на борту. 31 травня космічний корабель Crew Dragon зістикувався з Міжнародною космічною станцією, а його екіпаж приєднався до колег.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новинний хаб HubLoid - ...
Наступна новина: У Львові від COVID-19 ...

КОМЕНТАРІ