Переваги програмного РРО

Переваги програмного РРО

05.04.21 15:12 2 1303

Термін «реєстратор розрахункових операцій» до недавнього часу означав спеціальний касовий апарат. Сьогодні ж громіздкі та незручні коробки можна замінити на програмний продукт, який суттєво знизить навантаження на підприємця. Сьогодні програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО) можна купити на базі власного пристрою (планшета, ПК, смартфона) та використовувати цей програмний комплекс як аналог касового обладнання. Також, ПРРО можна інтегрувати з уже наявними на підприємстві системами.

Програмний РРО vs апаратний

Програмна версія має такий же правовий статус, як і класична. Обидва варіанти призначені для реєстрації розрахункових операцій та передачі інформації на сервер податкової. Але є і суттєві відмінності:

  • класичний РРО це фіскальний реєстратор або касовий апарат, а ПРРО — це комплекс, який встановлюється на планшет, ПК або смартфон як електронний РРО;
  • касовий реєстратор потребує сервісного обслуговування (договір з ЦСО), а ПРРО сервіс — ні;
  • апаратний варіант може обійтися без інтернету до 72 годин (фіскальна пам'ять), програмна версія також може працювати офлайн, але при наявності зарезервованих фіскальних номерів;
  • з класичним реєстратором потрібно формувати z-звіт щодня, електронний може генерувати звітність автоматично;
  • касовий РРО це тільки паперовий чек, а ПРРО також формує ще й електронний чек;
  • процедура оформлення класичного реєстратора займає 5-7 днів, а електронної версії — один;
  • також до переваг можна віднести безстроковість експлуатації ПРРО, в той час, як термін служби апаратного залежить від моделі.

Навіщо купувати ПРРО?

На замовлення ДФС України було розроблено ПРРО, яке надається безкоштовно. Проте, такий варіант зручний лише для деяких підприємців з мінімумом послуг або товарів, оскільки включає тільки найнеобхідніші функції для роботи з касою. Обмежений функціонал ускладнюється відсутністю супроводу.

У платного ПРРО умовний недолік тільки один — може знадобитися підключення додаткового обладнання, якщо його ще немає (сканер штрих-кодів, принтер). А ось до його переваг можна віднести можливості:

  1. статистика продажів;
  2. підключення торгового устаткування;
  3. імпорт номенклатури;
  4. створення сайту асортименту товару;
  5. цілодобова підтримка;
  6. комфортність роботи;
  7. зберігання інформації на сервері.

При цьому вартість придбання програмного продукту цілком доступна.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 113)
Попередня новина: Дві ракети впали біля ...
Наступна новина: Переваги сироваткового ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Pertosyan - 05.04.21

И правда креатив…супер!

аватар країна
MrBibisme - 05.04.21

Вот это да!