На Тернопіллі укрзалізниця вже забезпечила понад 800 ліжок у відомчих лікарнях для хворих на COVID-19,- Владислав Криклій

На Тернопіллі укрзалізниця вже забезпечила понад 800 ліжок у відомчих лікарнях для хворих на COVID-19,- Владислав Криклій

06.04.21 08:58 0 400
Урамках виконання зобов'язань із забезпечення заходів, необхідних для боротьби з пандемією COVID-19, Укрзалізниця забезпечила понад 800 ліжок у відомчих залізничних лікарнях для лікування хворих на коронавірус. Завдяки цьому на вже вилікувано та продовжують лікуватися близько 1 тис. пацієнтів.

«Попри пандемію та кризу, Укрзалізниця не лише продовжує працювати у зовсім нових умовах та реаліях, а й залишається соціально активною та відповідальною компанією. Вже понад 800 ліжок у відомчих лікарнях УЗ забезпечено товариством для лікування хворих на COVID-19. І незважаючи на можливі труднощі, компанія продовжує виконувати покладені на неї зобов'язання, необхідні для безперебійної роботи залізничних лікарень і лікування наших громадян», - прокоментував Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Укрзалізниця робить усе можливе для забезпечення фаховими медичними послугами хворих на COVID-19 у відомчих лікарнях. Так, ми мали низку проблем, через дії окремих керівників було зірвано важливі тендери. Не було виконано запланований обсяг фінансування, проте ми актуалізували усі проблеми, швидко вирішуємо їх й на у наших лікарнях вже проліковано та продовжують отримувати допомогу близько 1 тис. пацієнтів, хворих на COVID-19», – зазначив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

За повідомленням Укрзалізниці, нагальними проблемами на у цьому ключі є:

- модернізація електромереж у лікарнях;

- оновлення дизель-генераторів;

- стале постачання кисню.

Відтак, вже Укрзалізницею буде опрацьована можливість виділення штату спеціалістів філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» для реконструкції електромереж у відомчих лікарнях. Крім цього, УЗ опрацьовує питання виділення коштів для реконструкції кисневих станцій у відомчих лікарнях, веде роботу щодо закупівлі і безперебійної доставки кисню у лікарні, а також постійно працює над вчасним забезпеченням медичних працівників засобами особистого захисту та дезінфекції.

Довідково

На із хворими на COVID-19 працюють 8 відомчих лікарень Укрзалізниці (3 – в Києві, 2 – в Харкові та по одній у Дніпрі, Львові та Одесі). Вони забезпечені 56 анестезіологічними командами для лікування вказаних пацієнтів, 46 апаратами ШВЛ, 429 кисневими концентраторами та 99 стаціонарними точками доступу до кисню.

#КабінетМіністрів #ОфісПрезидента

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Ситуація абсолютно ...
Наступна новина: Локдаун по-київськи: влада ...

КОМЕНТАРІ